De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Diverse

Oameni care mi-au schimbat viaţa

Mi-am dat seama astăzi, când vorbeam cu o prietenă, pe care de fapt nu o cunosc încă personal, că ea este o persoană care mi-a schimbat o bucăţică din viaţă. Cum pot să numesc prietenă pe cineva pe care nu o cunosc personal. Pot.  Eu cred că prietenii sunt acei oameni care ştiu să te facă să te simţi bine, care ştiu să îţi spună exact vorba de care ai nevoie, care te înţeleg, care te susţin, dar şi care te critică sau îţi spun şi ce nu vrei să auzi.

Oameni care m-au făcut să îmi schimb păreri sau au făcut să mă facă să gândesc altfel, nu cred că sunt mulţi deoarece, eu sunt cam încăpăţânată, orgolioasă şi foarte ambiţioasă. Dar mi-am dat seama că am întâlnit oameni şi animale care m-au schimbat viaţa.

E ciudat că şi un animal poate să îţi schimbe viaţa? Nu, nu cred. De exemplu dacă soţul meu cu ani în urmă nu îşi cumpăra un minunat căţeluş, pe care eu nu îl voi uita niciodată, Toby, noi nu ajungeam să ne întâlnim, să ne cunoaştem şi să ajungem unde suntem astăzi. Ciudat este, ca Tobiţă, eu chiar cred că ne-a fost trimis să ne facă să fim împreună, şi a stat cu  noi exact cât să se convingă că a reuşit şi după aceea ”a plecat” probabil să ajute alte două suflete pereche să se întâlnească. Nu spun cât am suferit atunci cand ne-a părăsit, dar mereu am trăit cu speranţa că într-un fel sau altul se va întoarce. Dacă a făcut-o sau nu, doar noi ştim răspunsul.

Costinel, mi-a schimbat viaţa intr-un procent majoritar. De când l-am cunoscut pe el, viaţa mea a devenit mult mai veselă, mai optimistă, mai bună, mai frumoasă, mai bogată sufleteşte. De fapt, viaţa mea a devenit – VIAŢĂ. Eu ştiu, că dacă nu avem norocul şi şansa  să îl întâlnesc, viaţa mea ar fi fost tristă şi ciudat de nefericită.

Sunt oameni de la care îmi place să învăţ câte ceva. Ceva ce cred eu că îmi trebuie sau îmi lipseşte.

De la bunul meu tată am învăţat să fiu punctuală, să fiu corectă şi să încerc să fac ceva indiferent dacă eu cred că am puţine şanse de reuşită, să apreciez viaţa şi în cele mai negre zile ale mele. Contează să încerci ca să ai posibilitatea să reuşeşti.

De la buna mea mamă, am învăţat să fiu bună, iertătoare, să am răbdare cu toţi oamenii. Tot la ea am văzut pentru prima dată ce înseamnă să fii echilibrat şi ponderat în tot ceea ce faci în viaţă.

Sora mea ocupă un loc special în inima mea. Un loc pe care nimeni nu are cum să îl ocupe în afara de Ţucă. Cine are un frate sau o soră poate să mă înţeleagă. Ea îmi dovedeşte mereu că sângele apă nu se face, îmi dovedeşte că nu degeaba este o leoaică. Este o luptătoare şi o învingătoare.

De la mama Eva am învăţat ce importantă este familia şi mai ales respectul si grija pentru familie. Am învăţat, că o mâncare, daca nu o faci cu plăcere, dacă nu pui puţin suflet în ea, nu are cum să iasă deosebită. Iese buna, dar,  doar atât.

De la copiii mei, de la dragii mei copii am învăţat ce înseamnă iubirea necondiţionată, ce înseamnă să fi MAMA, ce înseamnă cu adevărat cuvântul dor, ce înseamnă grijă sau frica de ceva.

De la naşii nostri scumpi, am învăţat că se poate să ai succes  în viaţa profesională dar şi să fi fericit în familie. O reuşită nu o exclude pe cealaltă.

De la câţiva oameni am învăţat că prietenii nu sunt cei cu care te vezi zilnic, cei care îţi râd în faţă sau îţi vorbesc frumos cât au un interes si după   1 lună sau 1 an să nu te mai cunoască.

Prietenii sunt cei care te sună doar să te întreb ce mai faci, dacă eşti bine, ce îţi fac copiii.

Prietenii sunt cei care  îţi dau un mesaj, care simt nevoia de compania ta, chiar daca atunci eşti nervoasă sau deprimată.

Prietenii sunt cei care te învaţă şi te încurajează să ai grijă de tine, care te susţin atunci când îţi e greu, care sunt acolo când îţi vine să cedezi.

Prietenii sunt cei care nu uită să te felicite de ziua ta sau nu uită să fie mereu sinceri.

Nu vreau să dau nume de prieteni, că nu vreau să uit pe cineva, dar dacă te consideri şi tu prietenul meu, atunci mai mult ca sigur că şi eu sunt prietena ta.

Nu suntem la Oscar să încep cu mulţumiri, dar, aş vrea să mulţumesc tuturor persoanelor care au reuşit să mă facă să învăţ ceva ca să evoluez şi poate să fiu mai bună.

S-ar putea să-ți placă și...

4 comentarii

  1. Paula spune:

    Ralucuta scrii atat de frumos si emotionant. Iti citesc fiecare postare cu mari emotii si un gol in stomac :).

  2. Mulţumesc frumos. Mă bucur că pot să transmit emoţiile pe care le simt.

  3. Tu esti la categoria „oameni care mi-au infrumusetat viata”. Si ma bucur din tot sufletul pt asta. Esti un Om grozav, cu o familie superba si imi transmiti o caldura sufleteasca nemaiintalnita. Iti multumesc.

    1. Vezi cum eşti? Acum m-ai emoţionat tu pe mine şi m-ai lăsat fără replică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *