Prăjitură aceasta este  invenţie proprie, pentru Costinel băieţel căruia îi plac macul şi cocosul. Răsfăţat soţul meu, nu? Dar merită pentru că mă suportă de 12 ani şi urmează încă 50, aşa că trebuie să aibă energie ca să reziste 😉

De data aceasta blatul este cumpărat. De fapt sunt foi cu cacao. Iar crema am făcut-o din 11 ouă micuţe, 2 l lapte, 500 g zahăr, 5 pliculeţe zahăr vanilat, 250 g făină, 1 fiolă  rom, 2 pachete unt, 300 g mac măcinat, 100 g cocos.

Am făcut crema din ouă, lapte, făina, zahăr, am fiert-o până s-a întărit şi încă puţin, după răcire am amestecat-o foarte bine cu untul care a era la temperatura camerei,  cu macul măcinat şi cocos.

Am pus cremă din belşug pe fiecare foaie iar deasupra am turnat glazură de la Dr Oetker şi am nins cu cocos 🙂

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.