Declaraţie de Dragoşte

Astăzi Dragoş mi-a zis ceva ce am crezut că mi se pare, fără să aibă legătură cu nimic din ce vorbisem înainte. El se uita la desene şi îmi zice la un moment dat, uitându-se foarte serios la mine:

-Mami, să ştii că eu te iubesc mai mult decât tati.

Eu iniţial am crezut ca mi s-a părut că am auzit aşa ceva, deci l-am întrebat  dacă poate să îmi repete. Şi a folosit aceleaşi cuvinte.

Atunci când a venit Costinel de la servici, i-am povestit ce a zis puiul nostru mare, şi atunci când l-a întrebat de ce crede el că e aşa a răspuns: ”

-Aşa zic eu,  că aşa e!

E ciudată gândirea copiilor. Poate oare să fie deja gelozie? Între el şi Felicia a început să fie o competiţie de cine primeşte mai mulţi pupici. Sau cine primeşte primul mâncarea la masă. Sau dacă sunt într-o cameră cu unul şi îl pupăcesc, iute, iute vine celălalt să primească la fel pupici. Se ceartă pe jucării, se mai şi troznesc, Dragoş inventează tot felul de prostii şi le aruncă pe seama Feliciei că ea le-ar fi făcut. Dar, atunci când Feli e tristă se duce tot la el şi el o mângâie şi o încurajează cum poate şi el. Dar de aici pănă la a face comparaţie de câtă iubire îmi poartă …

Sincer m-am simtit foarte bine când am auzit ce crede el, dar totuşi mi se pare ciudat pentru că noi suntem o familie fericită, un cuplu care se înţelege foarte bine în majoritatea cazurilor şi momentelor, de aceea am început să mă găndesc oare cum văd copiii situaţia dintre părinţi.

Noi întotdeauna ne-am pupat în faţa copiilor, ne-am îmbraţişat şi ne-am arătat afecţiunea. Nu ne-am ferit să ne arătam sentimentele, oricare ar fi ele. Aşa suntem noi. De aceea nu pot să înţeleg de ce în capul lui de băieţel de 4 ani, crede că el mă iubeşte mai mult decât mă iubeşte Tati.

Sursa foto.

8 comentarii la „Declaraţie de Dragoşte”

  1. Eu cred că el tocmai că vede cât te iubește Costinel a vrut să-ți spună că el te iubește și mai mult de atât! Adică pe tine te iubește cel mai mult!

  2. cred ca competitia asta incepe pe la varsta asta, cand constientizeaza ei ca unul primeste mai multi pupici, sau cum e cazul matzei mele :” de te ma imbraci tu cu sandale/sau mai frumos decat mine? sa te admire tati mai mult pe tine?” cred ca e nevoia lor de a simti ca sunt si ei importanti, responsabili, nu stiu dar sunt la un moment parca prea complicati ptr varsta lor.

    1. Roxi, eu am grijă să le dau acelaşi număr de pupici, să fiu la fel de iubitoare cu toţi dar nu cred că acest comportament are legătură cu asta. Pur şi simpul are legătură cu ce e în creierasul lui.

  3. si ne incuie si pe noi ca nu stim ce raspunsuri sa le dam sau ne intrebam daca cumva nu le demonstram de ajuns de mult cat ii iubim si care e locul lor in viata noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.