Am pornit dimineaţă cu gândul să fac cozonac, dar până a crescut coca am deschis calculatorul şi am văzut că am primit pe e-mail o reţetă care mi s-a părut mult mai interesantă. Reţeta originală este aici.
Coca am făcut-o din 6 gălbenuşuri, 4 pliculeţe drojdie uscată, cam 600 ml lapte, un cub margarină, o cană zahăr, o esenţă vanilie, o esenţă rom, puţin peste un kilogram făină.
Laptele cu zahărul, le-am pus pe foc până s-a topit zahărul. Am adăugat esenţele şi gălbenuşurile. Făina am cernut-o de două ori, şi am amestecat-o cu drojdia. Am pus laptele peste făină şi am amestecat foarte bine şi am început să pun puţin câte puţin din margarina pe care înainte am topit-o. Am lăsat la crescut şi am plecat cu copiii în parc 🙂
Umplutura pentru mercişori am făcut-o din 100 g unt moale pe care l-am amestecat cu 2 linguri scorţişoară şi cam 150 g zahăr brun.
Pe coca întinsă am pus această umplutură. Am rulat şi am tăiat felii groase cam cât un deget. Tava tapetată cu hârtie de copt a primit bucuroasă viitorii melcişori pe care i-am copt cam 15 minute la temperatura de 180 grade celsius.
Separat am amestecat foarte bine 100 g unt cu 150 g zahăr brun şi 200 g branză dulce (am avut brânză cu smîntână de la Delaco). A rezultat o cremă fină şi moale pe care am turnat-o imediat peste melcişorii scoşi din cuptor.
Un deliciu uşor de făcut şi mai ales foarte buni de mâncat!