De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Familia mea

Pentru viitor

cei patruTimpul trece și sigur ne vom trezi peste 20-30 de ani (Doamne ajută) cu multe critici din partea copiilor noștri. Spunea cineva odată că indiferent cît de pătrată este o roată, tot se învârte ea odată. Și cum am exemple că mereu ai ceva de reproșat părinților, indiferent câte au făcut pentru tine, tot mereu există ceva ce nouă copiilor ni se pare că putea fi făcut altfel în copilăria noastră.

Așa că m-am gândit că nu ar fi rău să scriu și poate să adaug când mai e cazul, cuvinte pentru ca mai târziu ei să înțeleagă motivația faptelor mele/noastre. cum gândesc și simt acum.

Știu că nu sunt cea mai calmă mamă, cel puțin în ultimile săptămâni, de când bebe Vlăduț a venit acasă și de aceea dragii mei vreau să îmi cer iertare că îmi pierd răbdarea și nu pot să vă înțeleg mereu energia pe care o aveți dar să vă asigur că vă iubesc enorm și că voi împreună cu tatăl vostru sunteți curcubeu meu.

Dragostea mea de mamă nu este împărțită și nu trebuie să luptați pentur ea. Pentru  dragostea pe care v-o port fiecăruia  nu contrează că ești primul, al doilea, al treilea sau al patrulea născut, ci ea este identică și totuși diferită pentru fiecare dintre voi.

Deși uneori comportamentul meu este diferit cu fiecare dintre voi, acest lucru îl fac pentru că sunteți în etape diferite de dezvoltare și vreau să pot să vă transmit mesajul corect.

Dintre toți, tu Dragoș ești cel mai ”chinuit” pentru că pe tine mi-am învățat rolul de mamă. Rol pe care nici acum nu îl știu foarte bine, și am sigur multe capitole la care aș pica examenul. Dar tot tu ești și primul, ești cel care mi-a arătat bucuria de a deveni mamă și deși stângaci și cu multe emoții, datorită ție drumul meu nu s-a oprit la tine. Ești un copil sensibil și mult prea mult semeni cu mine la trăiri și gânduri. Îți va fi greu pentru că suferi mult prea mult pentru tot ce e în jur dar nu arăți asta mereu tocmai din dorința de a-i proteja pe cei dragi ție. Tu vei fi deschizătorul de drumuri și cel care va fi mereu avantajat și dezavantajat de tot ce vei face pentru că fiind primul mă vei învăța mereu câte ceva.

Felicia, tu trebuie să înțelegi că și tu, deși ești a doua, și la interval de doi ani și jumătate față de Dragoș, ai reușit să mă faci să văd mereu în tine un sprijin și micuță (un an și o lună) fiind când a venit pe lume Ilinca, tu ai reușit să mă uimești cu bănătatea și grija pe care mereu o aveai față de surioara ta. Tu ai fost dezavantajată de faptul că fiind la mijloc, și mereu foarte cuminte și înțelegătoare, uneori nu ai primit exact câtă atenție ai fi meritat, sau poate așa mi se pare mie. Urmează ca peste ani să îmi spui tu adevărul tău. Mereu lași de la tine și nu vrei să superi pe nimeni cu altă părere. Trebuie să înveți să lupți mai mult pentru dorințele tale.

Ilinca, despre tine pot spune că ai fost cea mai avantajată, frații tăi te-au iubit și te-au protejat din prima clipă iar eu mereu te-am privit ca pe cea mai mică și uneori îți găseam scuze pentru toate nebuniile pe cele le faci. Pot spune că ai reacționat foarte bine la aflarea veștii că veți mai avea un frațior și că nu mă așteptam să îți dorești așa mult un bebe în familie. Ești cu o personalitate foarte asemănătoare fratelui tău mai mare.

Vlad, despre tine, ce aș putea aspune acum? Ai trei săptămâni de când ai apărut pe lume, au fost minunate dar și obositoare. Dar la tine vreau să pot să aplic toată experiența pe care o am acumulată de la frații tăi. Greșeli tot o să fac și tot mai am multe de învățat dar măcar pot să mă bucur de o relaxare pe care nu am simțit-o deloc la Dragoș, prea puțin la Felicia și cam insuficient la Ilinca. Tu nu trebuie să uiți cât de mult ai fost așteptat de frații tăi și că ei te-au iubit din momentul în care erai un bob de mazăre în burtică la mami.

Așa că dragii mei, poate că nu o să mă judecați prea aspru când maturi fiind veți descoperi o mami care nu a luat întotdeauna cele mai bune hotărâri sau cele mai inspirate decizii, care a greșit de multe ori dar care vă poartă o dragoste de neimaginat și care vă promite că zilnic încearcă să fie o mamă mai bună decât a fost ieri.

Voi creșteți, vă maturizați și îmi arătați de acum cât de inteligenți sunteți, o să fiți și voi părinți și îmi doresc să puteți face exact totate greșelile pe care le fac părinții cu copiii lor pentru că scopul nu este să fim niște părinți ideali ci să fim părinții care învață mereu câte ceva de la copiii lor și vor să evolueze.

 

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

    1. Și eu vă iubesc!!!!

Lasă un răspuns