20130126_232837Ingrediente: un pachet foi pentru plăcintă, 900 g brânză dulce, 500 g brânză grasă de la Lacteea 20%, 6 ouă, o cană de zahăr, esenţe: rom, vanilie, lămăie şi portocale, 3 mâini de stafide şi 2 plicuri budincă de vanilie

Preparare: Gălbenuşurile se amestecă cu esenţa, zahărul foarte bine, până se topeşte zahărul. Se adaugă brânza, stafidele.

Separat se bat albuşurile spuma.

Se amestecă albuşurile cu gălbenuşurile.

Se adaugă budinca amestecând uşor. (budinca are rolul de a o face pufoasă şi de a lega mai bine compoziţia)

Foile se ung una câte una şi după 8-10 foi puse pe fundul vasului, se pune compoziţia de brânză. Deasupra de pot pune foi, sau numai din loc în loc, sau deloc.

Se pune în cuptorul încins. Se coace la 150 grade pentru o oră jumătate- două ore.

Comments

  1. Deci,mami Ralucuta,placinta asta nu poate fi decat extra delicioasa,imi dau seama din ingredientele pe care le-ai folosit,fara sa gust.Delicios!

    1. Bună Alinuţa,
      După cum mirosea la mine în bucătărie aseara, este sigur bună. Să o încerci când ai chef de ceva bun pentru piticii şi tăticul lor, nu şi pentru tine 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.