De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Familia mea Gatit pentru ai mei

Prăjitură „Bună şi Pufoasă”

IMG_1808

Acest nume l-a primit prăjiturica de la Dragoş după ce a gustat din ea şi nu se mai oprea din lăudat, la un moment dat a spus: „mmmmm, bună şi pufoasă”, aşa că nici nu mă gândesc să o botez altfel.

Ingrediente blat:  350 g albuşuri ou, 250 g unt, 250 g zahăr, coaja de lămâie, zeama de la două lămâi, un plic praf copt, un plic  zahăr vanilat, o cană frişcă naturală,  făină cât să iasă un aluat mai gros (ca o mămăligă), nucă de cocos colorată şi albă.

IMG_1578

Ingrediente crema: 250 g mascarpone, 250 g lapte condensat (făcut în casă), o cană frişcă naturală şi jumătate de esenţă vanilie

IMG_1583

 

Laptele condensat l-am făcut după o reţetă luată de pe net, de aici,  nu ştiu cât de exactă este, dar mie mi-a plăcut  pentru că am făcut foarte repede ceva ce îmi doream demult să folosesc la prăjituri. 400 g zahăr cu 250 ml apă, le-am pus pe foc şi le-am lăsat până s-a dizolvat tot zahărul şi a ieşit un sirop.

IMG_1570

După ce am închis focul, l-am lăsat 10 minute şi apoi am adăugat 250 g lapte praf şi cu un mixer vertical am amestecat foarte bine până a rezultat o cremă foarte apetisantă, fină şi catifelată.

IMG_1576

Am pus laptele condensat   în borcat şi l-am băgat la frigider, unde am înţeles că se poate păstra 2-3 săptămâni fără probleme.  După răcire consistenţa lui s-a schimbat şi a ieşit după ce s-a răcit complet  o cremă destul de tare.

Blatul: untul (care este la temperatura camerei) se amestecă cu zahărul,  coaja de lămâie şi zeama de lămâie. Albuşurile se bat spumă, şi după ce sunt foarte tari, se adaugă peste ele untul. Se pune frişca şi făina amestecată cu praful de copt (stins în puţin oţet).

Într-o compoziţie am pus nucă de cocos albastră şi albă.

IMG_1587

Am copt blaturile la 180 grade pentru maxim 40 minute (dar depinde de tavă şi de cuptor aşa că se aplică testul „scobitoarea”)

IMG_1597

Le-am lăsat la răcit şi între timp m-am apucat de cremă.

Crema: Laptele condensat l-am amestecat cu mascarpone, cu frişca nebătută şi cu esenţa de vanilie. Le-am mixat până a rezultat o cremă destul de tare.

IMG_1620

După ce blatul s-a răcit complet, l-am tăiat cubuleţe:

IMG_1629

Bucăţelele le-am ornat frumos cu minunata  crema făcută, după ce am ţinut-o cam 15 minte la frigider şi deasupra am aruncat nişte steluţe colorate.

IMG_1795

Notă: Reţeta este invenţie proprie, o combinaţie de idei şi informaţii,  şi  oricine o poate prepara, dar dacă o publică sub orice formă, am pretenţia să precizeze sursa. Am acest drept, iar orice informaţie  care apare în acest blog poate fi copiată doar cu acordul meu.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: