IMG_3975

Numele original este „Pufoasa” dar eu o alint „Pufica”

Blat: 5 ouă, 1 cană zahăr, 1 cană făină, 5 linguri ulei, 1 praf de copt stins în 5 linguri apă, esenţă de rom.

Se bat albuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr până rezultă o spumă tare.

Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul rămas până se albesc. Se adaugă  făina, uleiul şi esenţa de rom amestecând foarte bine.

Peste gălbenuşuri se adaugă spuma de albuşuri şi se amestecă uşor până se încorporează foarte bine.

Se coace la 180 de grade până trece testul scobitorii.

Crema: 1 cană zahăr, 1 pachet margarină, 1 cană lapte (cald), 5 linguri făină, 1-2 esenţe de rom.

Într-un tuci sau cratiţă cu pereţii dubli se topeşte zahărul şi se lasă până ajunge la culoarea de zahăr ars.

Se adaugă margarina tăiată cubuleţe, laptele şi făina amestecănd energic cu un tel să nu se formeze cocoloaşe.

La final se pune esenţa de rom.

Crema este gata când amestecând în ea, se desprinde foarte bine de pe pereţii tuciului.

Asamblare: Se taie blatul în două (pe lungime).

Se păsterează 5 linguri de cremă şi restul se pune între blaturi.

Crema păstrată se pune deasupra şi se ornează cu ciocolată rasă, bombonele sau nucă.

Eu am pregătit-o  în tava mare de la aragaz şi am făcut o porţie şi jumătate.

 

 

Comments

  1. Buna, Ralucuta! Sper ca esti bine si te bucuri de roadele verii! 🙂 Trec mereu pe la tine sa vad daca ai mai scris ceva! Te pup!

    1. Bună Sânziana,
      Mă bucur de căpșuni și de cireșe proaspete, de ciorbăță de lobodă, de tot ce este proaspăt acum pe piață.
      Tu, ce mai faci?
      Te pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.