De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Familia mea

Prima zi de grădiniţă

Prima zi de grădiniţă a decurs foarte, foarte  bine.

La ora 6 am pus noul meu telefon să mă trezească ( cadou  de la tati, pentru cei 35 de ani pe care îi voi împlini în curând). Mi-am făcut gimnastica cu Carmenuţa. Am zis ca măcar prima parte să o am făcută, dacă mai am timp de braţe şi abdomene diseară, foarte bine, dacă nu, să ştiu că ce e mai important din sport, am făcut.

La 7 fără 10 am trezit-o pe Feli, i-am dat lăpticul şi după aceea l-am trezit pe Dragoş, i-am îmbrăcat şi a venit Bunicul Dan şi ne-a dus cu maşina la grădi.Ilincuţa dormea foarte frumos şi nu le-a urat o zi bună frăţiorilor, dar ea a rămas acasă cu Buni Vali şi nimeni nu s-a supărat.

Creşa şi grădiniţa sunt în aceeaşi clădire, aşa că nu este foarte complicat şi nici nu pierdem timp preţios cu drumurile. Mai întâi l-am dus pe Dragoş, l-am echipat pentru clasă şi după aceea Felicia a urmat la livrare.

Tot drumul a vrut să îşi ducă ea ghiozdănelul, pregătit de aseară de mine. Dragoş nu a vrut să îi ducă, citez: ” mă deranjează la coloana”.

După livrarea lui Dragoş, pe Felicia, am schimbat-o de hăinuţele de stradă şi i-am dat ghiozdănelul şi am pupat-o şi gata s-a dus în clasă, fără să plângă sau să opună rezistenţă. Am avut noroc că nu erau mulţi copii veniţi şi nu plângea nimeni. Abia cand am fost noi gata şi o băgam în clasă au venit vreo 2 plângăcioşi care nu vroiau la grădi.

Primul hop a trecut, sunt convinsă că or să fie şi zile în care nu o să vrea să meargă, atunci când o să îşi  dea ea seama ca treaba asta cu mersul la grădi e serioasă şi se repetă în fiecare zi.

Mai am şi eu un hop, la ora 15 este deschiderea la Postliceala Sanitar Regina Maria de România 🙂

Dar,  ca să nu fie ziua perfectă, şi ca să mi se reamintească că noi trăim încă după reguli nescrise dar bine stabilite de barbari. Exact când ieşeam eu fericită de la grădi la nici 5 m de porţile grădiniţei, un mare amator de mâncare proaspătă, tăia o găină. Adică o ucisese cu sânge rece deja, biata  parăre  nu făcea acum decât să se zbată chinuită, fără cap, spre marea mea oripilare. Dacă tot a tăita-o, întreb şi eu omeneşte trebuia chiar în poarta grădiniţei să o facă?  Nu putea să se ducă 20 m mai departe şi puţin mai ferit de ochii trecătorilor? Şi a ales exact ora la care cei mici intră pe poartă. Nici nu vreau să mă gândesc ce reacţie ar fi avut Dragoş la vederea acestei scene.

Pe mine, om de 35 de ani, m-a afectat cumplit de rău. Poate sunt eu mai sensibilă, dar nu cred că are nimeni dreptul să se joace cu sentimentele şi trăirile unui copil. Dragoş e afectat atunci când vede o pisică călcată de maşină sau dacă din greşală a călcat pe un gândăcel. M-a moştenit pe mine, am mai spus-o, dar să vadă cum biata pasăre   se zbăte fără cap, l-ar fi traumatizat rău de tot.

Oare de ce nu am văzut scena asta în nicio ţară civilizată? Nici măcar în Bulgaria nu am văzut aşa ceva. Dar deja asta e o altă discuţie.

Concluzia: prima zi de grădi la Feli a fost foarte frumoasă, la Dragoş a fost foarte bine pentru că îi era dor de doamnele educatoare şi de  colegi (mai mult de colege). Impresii despre prima zi a mea la ”grădi” mai pe seară după liniştirea lucrurilor prin casă.

Aici chiar înainte să ieşim pe uşă cu destinaţia: GRĂDI

S-ar putea să-ți placă și...

6 comentarii

 1. Cat de scumpi sunt!!! :X
  Aveam si eu emotii pentru Feli, dar se pare ca ne-a aratat ca se poate si fara plansete:P
  Succes si tie la scoala! Asteptam urmatoarele impresii! :*

  1. ralucuta spune:

   Da, astăzi s-a putut, cel puţin până am plecat eu de acolo, vedem cum va fi mâine.
   Pupici

 2. Maia Eva spune:

  Abia am asteptat sa ajung acasa de la institut sa vad amanunte de la prima zi de gradi. Sunt tare bucuroasa ca totul a decurs asa de bine (in afara de incidentul cu taiatul…)pt ca sincera sa fiu am avut emotii legat de Felicica.
  Sa aveti parte toti trei de un an scolar plin de realizari, multa sanatate si tie in special Baftaaaaaaa!!!!!!

 3. Lorelai spune:

  Ma bucur mult pt voi, pt momentele astea emotionante pt ca stiu cum e! Sper sa fie asa in fiecare zi si mersul la gradi sa fie o placere.
  Pupici si sper ca nici tu nu ai plans la deschiderea anului scolar!!!!!

  1. ralucuta spune:

   La mine a fost cel mai greu când am văzut ce colegi tineri am, şi eu sunt deja aproape de pensie 🙂

 4. […] Uichend, cum îi zic francezii hihihi, pentru noi, latinii dintre slavi, zilele alea două de care ți-e dor în tot restul săptămânii. Așadar, am început de săptămâna asta facultatea cu doi pitici: Dragoș la grupa Curioșilor, grădiniță grupa mijlocie și Felicia la creșă, grupa 2, adică grupa mijlocie. Am mai scris frustrarea mea de a nu fi în țară în primele zile când pitica mare începe creșa, dar asta este, pământul se învârte, cam la fel. De luni până joi, Feli, Dragoș, Mami și Bunicul au fost în echipă la eveniment și totul a decurs bine, după cum vă povestea Mami aici. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *