20130805_080702Această tartă are blatul din biscuiţi de casă, făcuţi de mine, iar reţeta lor o să o dau mai jos.

Reteţa pentru tartă: 200 g unt amestecat cu 400 g biscuiţi mărunţiţi. Sunt puşi într-o formă cu pereţi detaşabili, în care am pus hârtie de copt.

20130804_190249

  600 g urdă am amestecat cu 4 gălbenuşuri, 3 linguri de griş, 4 linguri zeamă de lămâie, coaja rasă de la o lămâie şi mandarină, jumătate de fiolă de rom, 300 g zahăr farin, 4 albuşuri  bătute spumă.

Am pus jumătate din cremă deasupra blatului, Peste care am aşezat  dulceaţa mea de zmeură.

20130804_190632

Cealaltă parte din cremă am pus-o deasupra.

Am băgat la cuptor la 180 grade pentru 50 minute, până s-a copt.

20130804_201043

Biscuiţii i-am preparat aşa: 200 g unt amestecat cu 80 g zahăr pudră. Am pus 150 g nuci măcinate, esenţă de vanilie, 50 g amidon, 200 g făină, puţină sare, un plic praf de copt. După amestecare am ţinut compoziţia la frigider o oră. Am copt la 170 grade mai bine de 20 minute (depinde de cuptor). După ce i-am scos din cuptor i-am mai pudrat cu zahăr farin.

Soţul meu  atunci când a mâncat din biscuiţi a spus că sunt foarte buni, se topesc în gură.

Replică pentru  prăjitură a fost: ” Mmmmm, zici că este tartă cum servesc  cei din marile restaurante!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.