Această tartă are blatul din biscuiţi de casă, făcuţi de mine, iar reţeta lor o să o dau mai jos.
Reteţa pentru tartă: 200 g unt amestecat cu 400 g biscuiţi mărunţiţi. Sunt puşi într-o formă cu pereţi detaşabili, în care am pus hârtie de copt.
600 g urdă am amestecat cu 4 gălbenuşuri, 3 linguri de griş, 4 linguri zeamă de lămâie, coaja rasă de la o lămâie şi mandarină, jumătate de fiolă de rom, 300 g zahăr farin, 4 albuşuri bătute spumă.
Am pus jumătate din cremă deasupra blatului, Peste care am aşezat dulceaţa mea de zmeură.
Cealaltă parte din cremă am pus-o deasupra.
Am băgat la cuptor la 180 grade pentru 50 minute, până s-a copt.
Biscuiţii i-am preparat aşa: 200 g unt amestecat cu 80 g zahăr pudră. Am pus 150 g nuci măcinate, esenţă de vanilie, 50 g amidon, 200 g făină, puţină sare, un plic praf de copt. După amestecare am ţinut compoziţia la frigider o oră. Am copt la 170 grade mai bine de 20 minute (depinde de cuptor). După ce i-am scos din cuptor i-am mai pudrat cu zahăr farin.
Soţul meu atunci când a mâncat din biscuiţi a spus că sunt foarte buni, se topesc în gură.
Replică pentru prăjitură a fost: ” Mmmmm, zici că este tartă cum servesc cei din marile restaurante!”