De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Familia mea Gatit pentru ai mei

Tort „Felicia”

tort felicia

Tortul „Felicia” este un tort simplu cu blat de vanilie si o cremă deosebită.

Blat: (tava a fost de dimensiunile 22×38 cm)

Ingrediente: 14 ouă, 500 g zahăr, 700 g făină, 2 plicuri zahăr vanilat, 2 plicuri praf de copt, 150 ml ulei, 500 g zmeură.

Zahărul l-am pus într-o oală cu 100 ml apă și l-am fiert până s-a făcut un sirop ca o miere mai lichidă 🙂

Separat am bătut albușurile spumă cu un praf de sare. După ce albușurile stăteau „bâț”, am început să adaug siropul de zahăr puțin câte puțin amestecând încontinuu și zahărul vanilat.

Uleiul l-am turnat încet peste bezea.

Am pus făina și praful de copt și am amestecat totul cu grijă, cu lingura, nu cu mixerul.

În tava tapetată cu hârtie de copt, am turnat totul și înainte de a băga tava la cuptor am trântit-o energic de vreo 10 ori pentru a ieși aerul din compoziție.

A durat cam 60 minute coptul la 180 de grade  (pentru că tava era destul de mare, dar nu am scos-o până nu a trecut testul scobitorii)

Așa arată blatul după coacere și răcire pe un grătar.

IMG_7420

Crema: 700 g ciocolată albă, 400 ml frișcă naturală lichidă, 550 g  marshmallows, 150-200 ml lapte

Am făcut două tipuri de cremă.

O cremă făcută din  marshmallows și 200 ml lapte. Le-am pus pe foc și le-am topit, având grijă să nu fiarbă laptele. Le-am amestecat până s-au topit toate.

Cealaltă cremă este făcută din ciocolata albă și frișca lichidă. Tot așa pe foc până s-a topit ciocolata. După aceea această cremă am ținut-o până a doua zi la frigider când am mixat-o foarte bine până a ieșit o spumă albă.

Cele două creme le-am amestecat exact înainte de a asambla tortul. Așa arată crema. Culoarea este dată de culoarea  marshmallows.

IMG_7421

Siropul pt blat: 10 linguri zahăr se amestecă cu 500 ml apa  și cu 50 ml esență de trandafiri, 1 lingură de coajă rasă de portocală. Se fierbe foarte bine până scade puțin.

Blatul l-am tăiat în 3 și însiropat fiecare parte. Am pus un strat de cremă, zmeură. Iar blat iar cremă iar zmeură iar blat.

IMG_7423

După l-am îmbrăcat în cremă:

IMG_7427

L-am ornat cu frișcă naturală și figurine făcute de mine din pastă de zahăr. Iar deasupra i-am pus o vafă cumpărată de la vafetort.ro

Vă ofer o secțiune dulce:

poza

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: