Prima puncţie venoasă

Astăzi am făcut prima puncţie venoasă, mai pe româneşte:  astăzi am luat sânge.

Am făcut mai întâi de câteva ori antrenament pe un manechin din plastic, după aceea am încercat timid şi cu mari emoţii pe Alexandra, colega mea care s-a oferit la schimb să mă ajute să învăţ. Ideea este că dai şi primeşti. Adică eu o las să îmi recolteze – mă lasă şi ea.

Mi-a plăcut la nebunie. Am avut emoţii foarte mari, dar tot mi-a plăcut. Poate par cam sadică când afirm că este frumos să faci puncţii, injecţii, să vezi sânge sau oameni suferinzi, dar cred că mi se potriveşte foarte tare meseria de asistentă. Nu îmi este milă, vreau să cred că o să capăt şi siguranţă mai mare după mai multe exersări. Vreau să fiu capabilă să ajut oamenii, să îi fac să nu mai sufere şi mai ales să aibă parte de un tratament  omeneşte din partea mea atunci când sunt în suferinţă (şi nu numai).

Se mai oferă cineva, să mă lase să exersez pe mâna lui?

 

8 comentarii la „Prima puncţie venoasă”

 1. Sa-ti ajute Dumnezeu sa gasesti un loc de munca care sa ti se potriveasca….ca in sistemul nostru sanitar…..te refuza doctorii cu banii in mana ( dupa ultima experienta cu pediatru). Nu te supara ca sunt pesimista,dar am ramas socata de indiferenta si ignoranta doctorilor in privinta copiilor.
  Poate se mai schimba ceva……
  Ma ofer eu, si apoi beau niste vin rosu sa refac cantitatea pierduta :))

  1. Da, Roxi, ai dreptate, sistemul nostru sanitar este la pământ. De fat, ce mai merge bine în ţara asta?
   Poate totuşi, un om bun într-un loc rău poate să aducă o rază de soare!

 2. felicitari pentru profesia pe care ai ales-o,daca iti place iti va fi usor sa o faci,pentru ca pot sa-ti spun din experienta ca e foarte grea,bolnavii te “sug ” efectiv de energie..Medicii nu simt asta ca stau putin cu ei..

  1. Îmi place ceea ce vreau să fac, că altfel nu mă apucam la 35 de ani de învăţat 😉
   Cred că este o meserie grea şi vampir de energie, dar cred că satisfacţiile sunt pe măsură, când poţi să dai tot ce e mai bun din tine să ajuţi un om în suferinţă.
   Tu, la ce secţie lucrezi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.