Este o budincă puțin altfel deoarece ingredientele folosite sunt deosebite, unele dintre ele sunt în premieră folosite de mine.
Este prima dată când folosesc în loc de gelatină pentru a întări o cremă, un alt produs și anume: „AGAR-AGAR”. Este un praf care este 100% natural și care se face din alge. Nu schimbă gustul preparatului și pentru prima încercare sunt mulțumită de comportarea lui.
Am îndulcit cu îndulcitor din fructe, care are 12 calorii la 100 grame, îndulcește parcă mai bine decât zahărul, nu îngrașă și nu face rău organismului, dacă o face rău măcar nu face rău cântarului 😉 (din ce am citit despre produs)
Prima dată am pus la fiert o cutie cu lapte condensat, adică 350 ml, l-am luat de la Lidl și are 7% grăsime, ceea ce pentru un lapte condensat este foarte bine, mai ales că nu este îndulcit.
Peste laptele condensat am pus o linguriță de agar agar și am fiert cam 10-15 minute. Am pus și o linguriță de semințe de chia, o linguriță esență de alune și frișcă și o lingură de îndulcitor.
Atunci când am pus crema în pahare era destul de lichidă.
Am lăsat totul la frigider câteva ore și atunci când am scos-o din frigider, era o budincuță foarte tare care așa arată:
Este foarte bună, îndulcitorul nu schimbă gustul produsului final, este o budincă fină iar aroma de frișcă și alune a mers foarte bine.