De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Cum am slabit

Oi fi normală???

IMG_5650

De ce îmi pun această întrebare???

Majoritatea femeilor (poate şi unii bărbaţi), îşi fac mari probleme despre cum arată şi încep să îşi îngrijească fizicul impunător undeva prin primăvară, în speranţa că vara care bate la uşă le  găseşte mai slabe, fără celulită, fără burtă cu fundul sus şi bombat, cu tot corpul tonifiat. Încep tot felul de ”cure de slabire” şi merg la sală cu orele, poate, poate atunci când vor merge la mare, la plajă vor stârnii ceva invidii din partea altor femei sau vor primi priviri doritoare de la bărbaţi. Fără grijă, toamna uită de sală sau de meniuri cu salată 🙂

Nu toate femeile fac aşa, nu generalizez. Ştiu şi femei care sunt superbe tot anul, care ţin mereu cont ce mănâncă şi care merg regulat la sală sau fac mult sport acasă 😉  Sunt acele femei care îşi iubesc corpul, care vor tot anul să se simtă bine cu ele şi pentru care nu contează dacă este anotimpul pantalonilor scurţi, vor picioare fără   multă celulită mereu.

Ei bine??? Unde sunt eu? În nici un caz în prima categorie, deoarece grija mea pentru siluetă, pentru trăit sănătos şi pentru mine mă preocupă tot anul. Dar sunt în a doua categorie? Puţin sunt deoarece nu mă cântăresc numai primăvara, ci în fiecare zi, nu vreau să fiu slabă doar vara ci în fiecare oră a zilelor mele, sport fac mereu. Dar, parcă nici aici nu mă regăsesc 100% deoarece, exact vara, atunci când majoritatea nu reuşesc să mănânce din cauza căldurii, eu am tot felul de pofte şi aş mânca mult mai mult decât în restul anului. În majoritatea zilelor şi săptămânilor  mă abţin, am grijă mereu ce îmi gătesc sau îmi cumpăr, nu cedez poftelor exagerate şi conştiente.  Dar, dacă se întâmplă să îmi fac vreo poftă de dulce care nu reprezintă un fruct, ghici ce? Imediat doamna celulită iese pe picioare ca un balaur cu şapte capete, care nu face decât să îmi arate că am greşit mâncând prostii.

Vara, parcă nici chef de sport nu mai am aşa mult. Fac, dar aşa mai tras de mine…Dar de două săptămâni, de când vremea s-a mai răcorit, sportul îl fac cu plăcere, am redescoperit sentimentul de bine pe care mi-l oferă.

Dar, tot nu înţeleg. Sunt normală dacă numai vara am aşa o mare poftă de mâncare? Aşa sunt de când mă ştiu. O fi având legătură cu faptul că eu iubesc căldura şi că niciodată nu este prea cald pentru mine?

Cât îi ia corpului meu să elimine celulita după  o zi sau o săptămână de dezmăţ? Multe săptămâni. Merită??? Nu. Sunt gustoase dulciurile? Da. Îmi fac bine? Nu. Nici corpului nici sufletului.

Concluzia? Vă las pe voi să o trageţi  😉

S-ar putea să-ți placă și...

4 comentarii

  1. Ma regasesc in ceea ce-ai scris….din pacate eu nu am chef sa fac sport niciodata, ma apuc greu si ma las repede :)) . Ma bucur ca tu esti atat de motivata si hotarata sa urmezi un stil de viata sanatos. eu recunosc ca de multe ori cedez in fata unei pizza sau a unei prajituri :(( si imediat se vad rezultatele negative, exact cu ai spus tu , celulita este ca un balaur cu 7 capete.Te pup Ralucuta.

    1. Deci, care e concluzia, sunt normală sau nu???
      Te pup 🙂

  2. Da, esti normala.Chiar prea normala , daca se poate spune asta.

    1. OK, atunci m-am liniştit 😉

Lasă un răspuns