De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Cum am slabit

Orice, dar cu plăcere să fie

Stiţi vorba aceea românească că se îngraşă de la un pahar de apă pe care l-a băut cu poftă?

Ei bine, nu este deloc adevărată. Nu are cum să fie adevărată această vorbă, deoarece nimic care e puţin, mâncat corect, cu măsură şi gătit sănătos nu are cum să aducă  organismului kilograme în plus.

Dovada sunt eu, care în ultimile 6 luni, tot ce am mâncat, am mâncat cu poftă. Mi-a plăcut ce am mâncat, nu am considerat că e mâncare fără gust, de regim sau de om bolnav. Alea 3 linguri de mămăligă pe care le-am mâncat, m-am simţit bine pentru că le-am avut în meniu, m-am bucurat de ele şi le-am savurat.

Dacă vrei grăsime în farfurie, vei avea şi pe burtă, pe coapse sau în alte locuri ascunse.

Cu sau fără condimente adăugate, mâncarea poate să fie bună, dacă starea din interior este bună.

Azi am mâncat  la prânz broccoli fiert (4 minute în apă cu sare), după ce l-am scurs de apă am adăugat 55 g brânză de oaie ( dacă nu eşti atent o înghiţi dintr-o îmbucătură, dar am pus de gust) şi toată bunătatea am savurat-o cu jumătate de ardei super iute. Poate pentru cineva care are un meniu alcătuit din cartofi gratinaţi cu mult ou sau desert din cremă de zahăr ars, ceea ce am mâncat eu pare ciudat, sau nici măcar apetisant.

Eu, am mâncat cu o mare plăcere, simţeam savoarea mâncării gătite simplu la fiecare furculiţă pe care o mâncam iar ardeiul iute mi-a dat bucuria şi căldura interioară de care aveam nevoie.

Deci, am mâncat cu o mare poftă, credeţi că mă va îngrăşa ceea ce am savurat? Eu sunt sigură că nu. Cine pariază altfel, îl aştept la cabinetul nutriţionistului sâmbătă la ora 11 când merg la control.

Aşa că fără scuze că te îngraşi dintr-un măr pe care îl mănânci. Da, dacă bagi 4 kg de mere, mai ales după ora 6 seara, dacă nu faci nici măcar 20 minute de sport pe zi şi dacă te mai  ”hidratezi” şi cu o bere rece la terasă cu prietenii, da, atunci un măr te îngraşă.

Să îmi ţineţi pumnii sâmbătă  🙂

S-ar putea să-ți placă și...

4 comentarii

  1. Bravo Raluca! Keep up the good work! Ai mare dreptate. Mentalitatea romanului trebuie educata!

    1. Dorian,mulţumesc mult.
      Da, trebuie să ne educăm mentalitatea, dar românul trebuie să vrea, că din ce am observat eu suntem cam încăpăţânaţi ca naţie, avem impresia că le ştim pe toate şi nu vrem schimbarea în bine.

  2. Ralu,cate kg aveai aici,ca tare imi place cum erai! Ps-de papuci nu mai zic nimic,adorabili! :*

    1. Aici aveam vreo 63-64 kg cam aşa…

Lasă un răspuns