De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Cum am slabit

Un an plin de viață sănătoasă

Nu sunt de ajuns cuvintele mele pentru a putea să îi mulțumesc  doamnei doctor care mă ajută mereu să fiu cât mai sănătoasă.

Sunt deja 5 ani și jumătate de când ne-am cunoscut. Parcă ieri intram la ea în cabinet cu 102 kg, obeză dar și speriată.

Nu e bau – bau, nu mă certa dacă greșeam dar știa să mă  facă să vreau să lupt pentru sănătatea mea. Lună de lună mergeam la ea, vedeam rezultatele tuturor sfaturilor primite de la ea dar nu ieșeam din cuvântul ei. Medicul nutriționist te învață, te ajută să înțelegi unde greșești, dar nu poate sta la gura ta să vadă dacă aplici sfaturile. Depinde de fiecare în parte să lupte.

Și cum a patra sarcină a lăsat urme grave pe corpul meu…a trebuit să o iau de la capăt. Un alt început,  pe 14.11.2016.

Am aplicat tot ce m-a învățat deja prietena mea medicul nutriționist Iuliana Filip de la Elit Medical Ploiești. Deși mutată la Pitești am menținut legătura constant  și primem mereu sfaturi la orice mică nedumerire a mea de la dna doctor.

Contează mult să fii susținută, să creadă oamenii dragi ție că poți reușii din nou…

Când mă plângeam de kilogramele mele, însărcinată fiind, doamna  doctor ginecolog Alina Dascălu, mereu mă încuraja cum numai dânsa știe și îmi dădea o stare de bine spunându-mi că voi reuși din nou. Că pot să slăbesc când va fi timpul că doar am mai făcut-o. Credeam că mai pot?  Nu…dar speram că așa va fi. Aveam mai multă încredere în cuvintele care veneau de la dânsa decât în ce simțeam eu…doar am născut cu zâmbetul pe buze patru copii magici datorită sfaturilor primite din partea dânsei.

Apoi în familie am primit mereu susținere, motivare  plus multe încurajări. Au contat enorm. Este ca atunci când începi să mergi dar știi sigur că daca pici nu te vei lovi pentru că ai o plasă de siguranță.

Încet, încet  lunile au trecut, kilogramele s-au topit și eu am redevenit normală dar cel mai important sănătoasă.

Vrei să faci o schimbare? Nu mai te păcăli singur. Mereu vor fi evenimente, sărbători sau pofte…trebuie să spui  STOP și să nu te lași.

Luptă pentru ceea ce vrei. Merită. Satisfacția  este enormă. Devii mai puternică cu fiecare kilogram pierdut și mai încrezătoar cu fiecare lună care trece și ești „curată”  Caută să ai în jurul tău oameni care te pot învăța, care te pot susține dar și care să te ajute în clipele grele. Nu ceda și nu abandona lupta. Poți fi și tu o câștigătoare!

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

  1. Esti absolut minunata si o inspiratie pt mine! Arati superb, esti puternica si un exemplu pt multi! Bravo, Ralucuta!

    1. Offff…m-ai impresionat până la lacrimi cu comentariul tău.
      Îți mulțumesc mult!!!

Lasă un răspuns