Poate nu arată ca niște gogoși clasice. Nu am pretenția asta. Dar când le frământam azi gogoșile clasice copiilor, mi-a venit ideea să încerc ceva și pentru mine.

Am pus așa:

150 g făină de orez, 150 g făină de hrișcă, 300 ml lapte de soia și ovăz , 2 plicuri drojdie uscată, 5 linguri zahăr de stevie, esență de vanilie, rom, lămâie, 3 linguri de ulei și puțină sare.

 

Am cernut făina. Peste ea am pus drojdia uscată, zahărul de stevie, esențele, sarea.

Am adăugat laptele de soia, pe care l-am încălzit puțin. Am  amestecat cu lingura.

La final am pus 3 linguri de ulei.

Am lăsat totul la crescut pentru 90 minute. Nu crește foarte mult și nu se comportă ca un aluat din făină de grâu.

Cam așa arată înainte de coacere:

Le-am copt  cam 20 minute la 180-200 grade.

Dupa ce le-am scos din cuptor arată așa:

Dupa ce s-au răcit puțin le-am uns cu un sirop făcut din cacao, lapte de soia și puțin zahăr de stevie (pe care l-am fiert 3-4 minute) și am presărat deasupra fulgi de migdale sau caise uscate.

O bucată cântărește  între 85 – 90 g și are 150 calorii.

Nu sunt pufoase sau crescute ca niște gogoși clasice, dar mie îmi plac. Au fost degustate și de cei mici..până s-au copt ale lor…și au fost încântați de mâncare mea.

Gogoșile lor (tot de post și tot la cuptor) sunt așa:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.