Ingrediente: 500 ml iaurt de cocos, 700-800 ml lapte de migdale, 5-6 linguri de cacao, 150 g nucă, 300 g prune uscate, 2-3 linguri ulei de cocos, esență de rom, coajă de lămâie, 500 g făina integrală, 1 plic praf de copt și un plic pentru aluat dospit, 200 g îndulcitor, 5-6 linguri fulgi de cocos.

Ingrediente pentru glazură: 2-3 linguri cacao, 300 ml lapte de migdale, 100 g unt de cacao, 1 lingură ulei de cocos, 1 esența de portocale, 4-5 linguri îndulcitor

Pentru negresă am amestecat ușor toate ingredientele. Prunele le-am pus în puțină  apă fierbinte (cât să le acopere) și le-am lăsat  10 minute apoi le-am mixat bine cu tot cu apa în care au stat. Le-am adăugat peste restul ingredientelor.

Am pus compoziția într-o tavă mare de cuptor.

Am lăsat negresa la cuptor la 180 de grade pentru 50 de minute. După ce am scos-o din cuptor am înțepat-o din loc în loc pentru a intra mai bine sosul de ciocolată în ea.

Pentru glazură: laptele de migdale cu untul de cacao, îndulcitorul și uleiul de cocos le-am pus la încălzit. După ce s-au topit am adăugat amestecând rapid toată cacaua.  Am lăsat la fiert cam 5 minute și la final am pus esența de portocale.

Această glazură am pus-o peste negresa caldă.

Se poate mânca rece dar și caldă alături de câteva bucăți de zmeură proaspătă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.