Acest mic dejun este făcut din macarant fiert de seara, cu puţină esenţă vanilie şi stafide. Dimineaţă l-am servit cu mure. Totul a ieşit la 260 calorii.
Aceste bobiţe se fierb cam în 20 minute, iar după câte am citit sunt foarte sănătoase, au o cantitate mare de proteine, fier, minerale. Sincer nu ştiam absolut nimic când am cumpărat punguţa, dar mi s-au părut aşa simpatice bobiţele încât am zis că sigur o să fac ceva cu ele. Abia acasă cu ajutorului internetului am descoperit cât sunt de sănătoase.
Altă combinaţie pe care am descoperit-o: „icre de post”
Am fiert puţin griş, cu o consistenţă exact ca la icrele de peşte. Amarantul fiert în apă cu sare l-am amestecat cu grişul răcit, puţină ceapă, zeamă de lămâie şi 2 linguri ulei.
Este foarte bun si sanatos. Eu am gasit o reteta de amarant cu ciuperci postata de Carmen Bruma, foarte buna. Cred ca si tu ai fi incantata de ea.
Acum că l-am descoperit şi eu..o să fac tot felul de combinaţii.