Este un desert parțial raw vegan 

Ingrediente blat: 200 g migdale, 150 g  nuci, 180 g curmale, esență de vanilie, 50 g fulgi de nucă de cocos, o lingură ulei de cocos (topit)

Ingrediente cremă: 500 g caju, 2-3 linguri ulei de cocos (topit), 1 lingură unt de cacao, esență de vanilie, 3 linguri sirop de arțar

Ingrediente glazură: 250 g zmeură congelată, 2 linguri gelatină vegetală  agar-agar, 2 linguri sirop de stevie, 200 g iaurt cremă de soia, esență de rom

Așa arată ingredientele folosite:

Mod de preparare:

Am pus la inmuiat în apă caldă caju, pentru 3-4 ore.

Am mixat ingredientele pentru blat și le-am pus într-o formă cu pereții detașabili.

Am apăsat cu mâna, tasând ușor compoziția.

Așa arată blatul:

Pentru cremă am mixat foarte bine caju înmuiat (dar am pus și puțina  apa(cea  în care au stat la înmuiat) pentru a se mixa mai bine. Crema rezultată am amestecat-o  cu siropul de arțar, uleiul de cocos (topit), cu untul de cacao, cu esența de vanilie. Am pus-o peste blat.

Așa arată crema:

Am băgat totul la frigider până am pregătit jeleul.

Zmeura decongelată am amestecat-o cu gelatina vegetală agar -agar, cu siropul de stevie și am lăsat-o pe foc 2-3 minute. Dupa ce am stins focul am pus iaurtul crema de soia și esență de rom. Această compoziție am întins-o cu grijă peste cremă.

Am ornat tortul cu cireșe confiate, nucă de cocos și caise uscate.

Așa arată secțiunea:

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.