Este un desert parțial raw vegan
Ingrediente blat: 200 g migdale, 150 g nuci, 180 g curmale, esență de vanilie, 50 g fulgi de nucă de cocos, o lingură ulei de cocos (topit)
Ingrediente cremă: 500 g caju, 2-3 linguri ulei de cocos (topit), 1 lingură unt de cacao, esență de vanilie, 3 linguri sirop de arțar
Ingrediente glazură: 250 g zmeură congelată, 2 linguri gelatină vegetală agar-agar, 2 linguri sirop de stevie, 200 g iaurt cremă de soia, esență de rom
Așa arată ingredientele folosite:
Mod de preparare:
Am pus la inmuiat în apă caldă caju, pentru 3-4 ore.
Am mixat ingredientele pentru blat și le-am pus într-o formă cu pereții detașabili.
Am apăsat cu mâna, tasând ușor compoziția.
Așa arată blatul:
Pentru cremă am mixat foarte bine caju înmuiat (dar am pus și puțina apa(cea în care au stat la înmuiat) pentru a se mixa mai bine. Crema rezultată am amestecat-o cu siropul de arțar, uleiul de cocos (topit), cu untul de cacao, cu esența de vanilie. Am pus-o peste blat.
Așa arată crema:
Am băgat totul la frigider până am pregătit jeleul.
Zmeura decongelată am amestecat-o cu gelatina vegetală agar -agar, cu siropul de stevie și am lăsat-o pe foc 2-3 minute. Dupa ce am stins focul am pus iaurtul crema de soia și esență de rom. Această compoziție am întins-o cu grijă peste cremă.
Am ornat tortul cu cireșe confiate, nucă de cocos și caise uscate.
Buna Ralucuta. Îmi spui , te rog , de unde ai cumpărat agar -agar ? Multumesc
Bună Alina,
Eu l-am luat de pe net, nu mai știu exact din ce magazin…îmi pare rău că nu îmi amintesc de unde exact, dar e luat de ceva timp.
Seară bună