Să vă prezint ce mici bunătăţi colorate şi de post am mai mâncat eu în ultimul timp.
Sălăţica bicoloră: compusă din : ardei roşu, ardei verde, praz, roşie, dovlecel, castravete, un praf de usturoi, sare, piper,o lingură oţet balsamic, o lingură ulei măsline.
Orezul colorat: ardei roşu amestecat cu dovlecel, praz şi roşie le-am fiert cam 10 minute într-o cană de apă cu sare şi usturoi + o foaie de dafin. Am pus 100 g orez şi am adăugat cam 4 căni mici de apă. Le-am fiert la foc mic 20 minute cu capacul pus. Gata, un fel de pilaf de post destul de bun 🙂
Broccoli fiert cam 10 minute în apă cu sare + foaie de dafin şi usturoi, servit alături de salată de sfeclă roşie şi peste ele am ras puţin caşcaval vegetal.
Pentru 5 minute am fiert: broccoli, ţelină, ciuperci. După aceea într-o tavă teflonată am pus ardeiul roşu tăiat feliuţe şi prazul tăiat rondele. Am adăugat legumele fierte şi am pus sos de soia şi chifteluţe de soia. Le-am lăsat pe foc maxim 10 minute. Gata, mâncărica a ieşit la gust foarte asemănătoare cu legumele mâncate la un restaurant chinezesc.
Am păstrat pentru final un răsfăţ culinar pentru iubitorii de mâncare fără carne dar şi de paste. Pastele integrale fierte 9 minute sunt amestecate cu un sos făcut din: ciuperci, usturoi, sare, oregano şi piper. Le-am ţinut pe foc până s-a evaporat toată zeama lăsată de ciuperci. La final am pus o mână de caşcaval vegetal ras. Gata.
Deja la paste m-ai terminat. Noroc ca nu am ciuperci in casa ca dupa salata generoasa de la 19, as fi pus si de o portie de paste…..
Şi mie îmi plac foarte mult pastele şi să ştii că la cât e de simplă reţeta, rezultatul a fost spectaculos de bun 🙂
Foarte bune ideile de retete de post si cu gust, asta e important! Multumesc Ralucuta! 🙂
Plăcerea a fost de partera mea, pentru că eu le-am păpat 😉 dar mă bucur că ţi-au făcut cu ochiul şi ţie şi dacă le vei încerca aştept să îmi spui dacă chiar ţi-au plăcut.