Să vă prezint ce mici bunătăţi colorate şi de post am mai mâncat eu în ultimul timp.

Sălăţica bicoloră: salăţica bicoloră compusă din : ardei roşu, ardei verde, praz, roşie, dovlecel, castravete, un praf de usturoi, sare, piper,o lingură oţet balsamic, o lingură ulei măsline.

Orezul colorat: orezul colorat 2 ardei roşu amestecat cu dovlecel, praz şi roşie le-am fiert cam 10 minute într-o cană de apă cu sare şi usturoi + o foaie de dafin. Am pus 100 g orez şi am adăugat cam 4 căni mici de apă. Le-am fiert la foc mic 20 minute cu capacul pus. Gata, un fel de pilaf de post destul de bun 🙂

Broccoli simplu: Broccoli pur si simpul

Broccoli fiert cam 10 minute în apă cu sare + foaie de dafin şi usturoi, servit alături de salată de sfeclă roşie şi peste ele am ras puţin caşcaval vegetal.

Amestecătură de  legume: amestecătură de legume

Pentru 5 minute am fiert: broccoli, ţelină, ciuperci. După aceea într-o tavă teflonată am pus ardeiul roşu tăiat feliuţe şi prazul tăiat rondele. Am adăugat legumele fierte şi am pus sos de soia şi chifteluţe de soia. Le-am lăsat pe foc maxim 10 minute.  Gata, mâncărica a ieşit la gust foarte asemănătoare cu legumele mâncate la un restaurant chinezesc.

Paste delicioase: paste pur şi simplu delicioase

Am păstrat pentru final un răsfăţ culinar pentru iubitorii de mâncare fără carne dar şi de paste. Pastele integrale fierte 9 minute  sunt amestecate cu un sos făcut  din: ciuperci, usturoi, sare, oregano şi piper. Le-am ţinut pe foc  până s-a evaporat toată zeama lăsată de ciuperci. La final am pus o mână de caşcaval vegetal ras. Gata.

 

Comments

    1. Plăcerea a fost de partera mea, pentru că eu le-am păpat 😉 dar mă bucur că ţi-au făcut cu ochiul şi ţie şi dacă le vei încerca aştept să îmi spui dacă chiar ţi-au plăcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.