IMG_4817Simplă, cremoasă, bună și sănătoasă, așa se poate descrie această supă cremă de mazăre.

Ingrediente: 500 g mazăre proaspătă, un dovlecel mare, 10 ciuperci proaspete, 3 bețe de țelină, sare, usturoi, 2 foi de dafin, amestec de condimente ( Taco, Fajita, Burruto)

IMG_4819

Acestea sunt condimentele, luate din Lidl, și nu cred că sunt obligatorii pentru reușita aceste supe, dar eu am vrut să le încerc și nu am regretat. Pot fi înlocuite cu succes de chimen, coriandru, pătrunjel, oregano, curry, câte puțin din fiecare sau numai unul la alegere.

Toate legumele sunt spălate și le-am pus în oală, în apă cu sare. Am lăsat să fiarbă la foc mic cu 2 foi de dafin (pe care le-am scos după 15 minute)  până mazărea se pasa în deget (aproximativ 40 minute).

IMG_4811

După ce mazărea era fiartă am pasat foarte bine toate legumele și am adăugat câte puțin din condimente.

Asta e tot 🙂

Are un gust  plăcut, puțin picantă este  iar când o miros și o gust mă duce cu gândul la o supă cremă exotică.

Comments

  1. Multumim pentru idei, Ralucuta! Trec mereu pe la tine sa vad daca ai mai postat ceva, si ma bucur cand gasesc vreo idee noua! Cred ca am sa incerc si eu sa fac un gem de caise fara zahar… sper sa tina! 🙂 Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.