De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Diverse Gatit pentru ai mei

Tort blat ROŞU

Din aceste cantităţi am făcut două torturi :

Blat roşu: 8 ouă , 250 ml ulei, o cană şi jumătate zahăr, 300 ml lapte, 2 plicuri praf de copt, o esenţă vanilie, făină mai bine de două căni, colorant alimentar roşu (ştiu…nu e sănătos…dar…uneori mai facem şi compromisuri pentru  aspect 😉 )

Am separat albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile cu un praf sare, jumătate din cantitatea de zahăr şi  uleiul le-am amestecat foarte bine până s-a topit zahărul. Am adăugat laptele şi colorantul alimentar, esenţa de vanilie  şi praful de copt stins în puţin oţet.

Albuşurile le-am bătut spumă cu cantitatea rămasă de zahăr, după care am amestecat cu grijă gălbenuşurile, după care am adăugat făina până a rezultat o compoziţie groasă ca o mămăligă (mai moale)

Am pus în două forme cu pereţii detaşabili, şi am copt compoziţia la 180 de grade, dar cu timp diferit de coacere în funcţie de mărimea formei.

Cam aşa arată blatul după coacere, nu îl scot niciodată din cuptor  până nu trece proba scobitorii, uneori creşte atât de mult încât îmi trebuie o ţepuşă…dar…nu se supără nimeni.

Uşa cuptorului nu se deschide în primele 15 minute.

Am prins şi un mic hoţ pupăcios 😉

Crema: 1200 ml frişcă lichidă se amestecă cu 1000 g ciocolată albă şi se pun pe foc până se topeşte ciocolată. Am lăsat până a doua zi la frigider, după care am amestecat-o cu mixerul. Deoarece cantitatea a fost foarte mare, ciocolata albă se comportă altfel decât ciocolata neagră, crema nu s-a întărit foarte mult, ca altă dată, am adăugat şi două plicuri de gelatină, am bătut-o mai bine şi până la urmă a ieşit ceva tare 🙂

Siropul pentru blat: apă, zahăr şi esenţă de rom

Le-am îmbrăcat în crema rămasă şi în frişcă bătută.

Cam atât 🙂

Secţiunea, va urma…în câteva ore 😉

Gata şi secţiunea :

IMG_9987

S-ar putea să-ți placă și...

3 comentarii

  1. Ce colorant alimentar ai folosit?

    1. Un colorant cumpărat de la Selgros.

Lasă un răspuns