Azi pe la 15.30 mă plictiseam. Copiii dormeau. Mi-a venit ideea să le fac cozonac mai ales pentru că ştiu că familiei mele le place foarte mult acest desert, este extrem de uşor de pregătit şi are mereu succes.
Ingredientele au fost: 4 ouă, 2 esenţe rom, ulei, lapte, zahăr, ciocolată albă, ciocolată neagră, nuci, stafide. Nu pot să vă dau alte cantităţi în afară de ouă şi esenţe deoarece nu am cântărit nimic, am pus aşa…în joacă.
Cum am procedat? Peste făina cernută am pus 3 cubuleţe de drojdie. Laptele l-am încălzit puţin cât să dizolv în el zahărul. Am turnat laptele cu zahărul şi cu esenţele de rom peste făină şi am amestecat. Am pus ouăle bătute şi la sfârşit am pus uleiul pe care l-am încălzit cât să suporte mâna tempetatura atunci când îl amestec cu această cocă. L-am lăsat la crescut cam o oră. După ce i-am pus în tavă cam încă 15 minute i-am lăsat până să îi bag în cuptorul cald. Deasupra i-am uns cu un sirop făcut din apă cu zahăr. I-am copt la 180 grade cam 10 minute după care am dat temperatura la cuptor la 150 grade şi i-am lăsat cam 50 minute. I-am mai uns cu puţin sirop şi gata.
Dacă au crescut sau miros frumos? Daaaaa. Vă pun câteva poze făcute în diverse etape.
Cel mai bun cozonac ever… si mie nu-mi place cozonacul!
Mă bucur mult că a ieşit aşa bun. Acum ştiu reţeta şi mai fac 😉