De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Familia mea Gatit pentru ai mei

Gogoşica frumuşica

IMG_0949Aveam o datorie de gogoşi pentru copilaşii mei. Duminică am încercat să le fac gogoşi, dar nu au crescut…nu ştiu de ce…doar cozonacii îmi dau afară din lighean, torturile pe care le fac sunt apreciate şi lăudate, prăjiturile dispar ca prin magie din farfurie.

Nu pot să îmi explic de ce nu au vrut să crească duminică gogoşile, dar simţeam că nu sunt suficient de gospodină dacă nu descopăr o reţetă de gogoşele care să fie un desert rapid, gustos, uşor de făcut şi cu care să nu dau greş. 😉

Aşa că am tot căutat gogoşele fără drojdie, pentru că pe ea o bănuiesc pentru sabotajul de duminică.

La aceste gogoşele am pus: 2 ouă, 300 g iaurt simplu, 5 linguri de zahăr, un plic şi jumătate   praf de copt, un plic zahăr vanilat şi câteva picături esenţă de lămâie şi făină în jur de 250 grame.

Toate ingredientele se amestecă şi se pun în ulei încins cu linguriţa şi se întorc des pentru că se fac foarte repede.

După ce le-am scos pe hârtie absorbantă le-am pudrat cu zahăr farin şi le-am mângâiat cu sirop pe ciocolată şi zmeură.

Cam 20 de bucăţi au ieşit.

Data viitoare vreau să încerc să le fac la cuptor. Oare mă ajută cineva cu o reţetă de gogoşi la cuptor, probată şi reuşită???

Poftă bună copii! 🙂

S-ar putea să-ți placă și...

5 comentarii

 1. Buna RAlu.Uite,baga pe google Laura adamache-gogosi pufoase la cuptor si te trimite la o nebunie de reteta,delicioase! sper sa iti iasa ,dar sunt cu drojdie.EU le-am probat,sunt super.te pup

 2. Eu eram 😉

  1. Aha..te dai anonimă???
   Data viitoare o să încerc aşa, cu toate că sinceră să fiu mie nu mi-au ieşit multe reţete după unele din cele mai apreciate bloguri culinare.
   Te pup 🙂

 3. Si eu te pup.Asta era asa,ca sa iti faci o idee,la improvizat esti maestra 😉 Am uitat sa scriu numele si am picat anonima.Eu cand fac aluat il invelesc mereu cu o folie de celofan,nu stiu cum ii spune in Ro,folie alimentara si daca e buna drojdia gara,tat creste.IN ultimul timp prefer drojdia uscata,la plic,cu ea sigur nu ai surprize

  1. La câţi cozonaci şi pâinici am făcut…nu ştiu care a fost explicaţia, în afară de drojdie sau gogoşile care pur şi simplu nu au vrut să fie făcute duminică.
   I-am dat drojdia mamei şi a făcut o frumuseţe de pâine 🙂
   Eu folosesc de oricare şi uscată şi proaspătă, dar acum…asta a fost 🙂

Lasă un răspuns