De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Familia mea Gatit pentru ai mei

„Gugu-tort” şi ”Inima cadou”

 

IMG_9687

IMG_9699

Reţeta folosită este una fără o măsurare exactă a ingredientelor, dar uite că mi-au ieşit iar nişte prăjituri  frumoase şi bune…după cum povestesc cei dragi mie.

Din cantităţile de care vă voi povesti am făcut două produse: un guguluf şi un blat de tort inimă.

Ingrediente blat: 7 ouă, o cană lapte, o cană ulei, o cană şi jumătate de zahăr, 3-4 linguri cacao, un praf de copt, o esenţă de vanilie, făină (până devine compoziţia de consistenţa unei smântâni groase)

Ingrediente cremă: 600 ml frişcă lichidă, 500 g ciocolată, o esenţă vanilie

Sirop: 500 ml apă, 10 linguri zahăr şi o esenţă de portocală

Blatul: Gălbenuşurile se amestecă bine cu jumătate din cantitatea de zahăr, se adaugă esenţa, uleiul, praful de copt. Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul rămas până se face o bezea foarte tare. Se amestecă albuşurile cu gălbenuşurile. Se pune cacaoa, care trebuie să fie cernută. Apoi se adaugă făina (cernută). Gata blatul. L-am copt la 180 grade până a trecut proba scobitorii.

IMG_9670

Crema: Într-o cratiţă se pun : 400 grame frişcă lichidă se amestecă cu 500 g ciocolată de bună calitate (eu am avut 3 bucăţi cu lapte şi 2 bucăţi cu alune). Se pun pe foc până se topeşte ciocolata. Se lasă la rece câteva ore. După ce s-a întărit bine în frigider, se adaugă esenţa şi se spumează bine cu mixerul. Separat, se bate 200 ml frişcă lichidă şi se amestecă cu crema spumă.

Siropul: apa cu zahărul şi esenţa se pun pe foc şi se fierbe totul cam 15 minute.

Restul…e simplu. Se taie blatul, se însiropează, se pune crema, se pune iar blatul se însiropează şi se ornează după chef şi posibilităţi.

IMG_9677

IMG_9679

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns