Acest nume l-a primit prăjiturica de la Dragoş după ce a gustat din ea şi nu se mai oprea din lăudat, la un moment dat a spus: „mmmmm, bună şi pufoasă”, aşa că nici nu mă gândesc să o botez altfel.
Ingrediente blat: 350 g albuşuri ou, 250 g unt, 250 g zahăr, coaja de lămâie, zeama de la două lămâi, un plic praf copt, un plic zahăr vanilat, o cană frişcă naturală, făină cât să iasă un aluat mai gros (ca o mămăligă), nucă de cocos colorată şi albă.
Ingrediente crema: 250 g mascarpone, 250 g lapte condensat (făcut în casă), o cană frişcă naturală şi jumătate de esenţă vanilie
Laptele condensat l-am făcut după o reţetă luată de pe net, de aici, nu ştiu cât de exactă este, dar mie mi-a plăcut pentru că am făcut foarte repede ceva ce îmi doream demult să folosesc la prăjituri. 400 g zahăr cu 250 ml apă, le-am pus pe foc şi le-am lăsat până s-a dizolvat tot zahărul şi a ieşit un sirop.
După ce am închis focul, l-am lăsat 10 minute şi apoi am adăugat 250 g lapte praf şi cu un mixer vertical am amestecat foarte bine până a rezultat o cremă foarte apetisantă, fină şi catifelată.
Am pus laptele condensat în borcat şi l-am băgat la frigider, unde am înţeles că se poate păstra 2-3 săptămâni fără probleme. După răcire consistenţa lui s-a schimbat şi a ieşit după ce s-a răcit complet o cremă destul de tare.
Blatul: untul (care este la temperatura camerei) se amestecă cu zahărul, coaja de lămâie şi zeama de lămâie. Albuşurile se bat spumă, şi după ce sunt foarte tari, se adaugă peste ele untul. Se pune frişca şi făina amestecată cu praful de copt (stins în puţin oţet).
Într-o compoziţie am pus nucă de cocos albastră şi albă.
Am copt blaturile la 180 grade pentru maxim 40 minute (dar depinde de tavă şi de cuptor aşa că se aplică testul „scobitoarea”)
Le-am lăsat la răcit şi între timp m-am apucat de cremă.
Crema: Laptele condensat l-am amestecat cu mascarpone, cu frişca nebătută şi cu esenţa de vanilie. Le-am mixat până a rezultat o cremă destul de tare.
După ce blatul s-a răcit complet, l-am tăiat cubuleţe:
Bucăţelele le-am ornat frumos cu minunata crema făcută, după ce am ţinut-o cam 15 minte la frigider şi deasupra am aruncat nişte steluţe colorate.
Notă: Reţeta este invenţie proprie, o combinaţie de idei şi informaţii, şi oricine o poate prepara, dar dacă o publică sub orice formă, am pretenţia să precizeze sursa. Am acest drept, iar orice informaţie care apare în acest blog poate fi copiată doar cu acordul meu.