De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Familia mea Gatit pentru ai mei

Tartă cu mac

IMG_2606Macul este preferatul soţului meu şi demult mă gândeam la o combinaţie de acest fel, aşa că astăzi am reuşit să o execut-o inventez.

Timp de preparare: aproximativ trei ore

Recunosc pentru blat m-am ajutat de robot, nu am amestecat eu cu mâna pentru că mi se pare mult mai simplu să pui în robot ingredientele, să îi dai drumul şi în maxim 30 secunde să ai blatul pentru tartă.

Blat: 6 linguri cu vârf de  făină, 3 linguri tot cu vârf de zahăr farin, o lingură plină coajă de lămâie, 5 linguri apă, 150 g unt la temperatura camerei.

Toate amestecate la robot şi după aceea am pus compoziţia într-o folie alimentară la frigider pentru o oră (am folosit cuţitul din plastic la amestecat)

IMG_2535

După o oră am întins blatul cu degetele în forma de silicon, l-am înţepat din loc în loc cu o furculiţă  şi l-am băgat la cuptorul încălzit la 200 grade pentru 10 minute până blatul a devenit auriu.

Crema:

IMG_25443 ouă le-am amestecat cu 3 linguri de lapte condensat cu 380 g smântână, 150 g zahăr farin, 250 g mascarpone, o esenţă vanilie, şi o cutie compoziţie gata preparată de mac (are 850 g) A rezultat o cremă destul de tare, aşa că nu a mai fost nevoie de amidon sau făină.

IMG_2552

Această cremă am pus-o peste blatul răcit. Şi pentru că a ieşit mai multă decât încăpea în formă…am mai pus şi în forme de brioşe şi am copt la 180 grade, pentru 50 minute. (formele de brioşe le-am scos mai repede pentru că fiind mai micuţe s-au copt mai repede)

Dup ce s-au răcit complet am pudrat cu zahăr farin vanilat  şi gata 🙂

Abia aştept să guste Costinel din tartă. Copiii au mâncat deja şi am primit confirmarea că este  bună, dar eu aştept confirmarea supremă 🙂

Te iubesc, Costinel!!!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns