De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Familia mea Gatit pentru ai mei

Tiramisu românesc

 

IMG_5420

Duminică, 20 iulie, de Sf Ilie, o serbăm pe Ilincuța.

Pentru că luni plecăm în concediu, nu avem așa mult timp de petrecere, dar totuși nu am vrut să treacă evenimentul neserbat așa că i-am făcut o prăjitură pe care mi-a cerut-o ea.

Zilele trecute ca semn de mulțumire pentru răbdarea și dragostea cu care m-au tratat și m-au învățat doamnele asistente de la secția reumatologie de la Spitalul Municipal Ploiești, unde timp de patru săptămâni am fost în practică acolo, le-am dus această prăjitură.

IMG_5344

Bineînțeles că am făcut o bucățică și pentru acasă iar Ilinca, a fost foarte încântată de gustul ei și m-a rugat când este ziua ei să îi fac un tort.

Așa că, azi i-am gătit tortul- prăjitură lui Ili pentru ziua ei de nume.

Ingrediente: 500 ml frișcă lichidă, un pachet mare de pișcoturi, 1 cană zahăr, 1 esență vanilie, 4 linguri ness, 6 gălbenușuri, o cutie de brânză topită cu smântână.

Se bat bine gălbenușurile cu zahărul până se albesc. Se adaugă brânza topită și esența de vanilie.

Frișca bine bătută se amestecă cu gălbenușurile.

Nessul se amestecă cu 2-3 lingurițe zahăr și 500 ml apă caldă.

Se însiropează pișcoturile în nessul răcit și se așează într-o tavă. Se pune deasupra jumătate din cantitatea de cremă. Peste se adaugă alte pișcoturi însiropate și restul de cremă.

Se trag dungi cu furculița, se presară praf de ness deasupra și se ornează sau nu în funcție de preferință, chef sau talent.

De ce e tiramisu românesc? Pentru că în loc de mascarpone se pune brânză topită. Am încercat rețeta și cu mascarpone dar mie mi se pare mult mai bună cu brânză topită.

La mulți ani, Ilincuță, să fii sănătoasă și norocoasă!!!

IMG_5454

 

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

  1. „LA MULTI ANI” scumpa ILINCUTA, cu intarziere dariti doresc din toata inimamulta sanatate, bucurii si realizari. Sa-ti dea Bunul Dumnezeusa ai parte numai de zile senine alaturi de noi toti.Maia

    1. Mulțumim frumos, maia Eva!

Lasă un răspuns