Reţeta pentru acest tort de ciocolată este simplă şi iese un tort pufos, bun şi care merge la orice ocazie.
Blat: jumătate de pahar de cacao, 180 ml apă clocotită, 6 ouă, 300 g zahăr, 120 ml ulei, 280 g făină, 1 plic praf de copt , esenţe după preferinţă (toate produsele trebuie să fie la temperatura camerei)
Cacaoa se amestecă foarte bine cu apa fierbinte.
Separat se seprată albuşurile de gălbenuşuri. Se bat spumă albuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr.
Gălbenuşurile se freacă cu cealaltă cantitate de zahăr, până se albesc. Peste ele punem uleiul, apoi ciocolată răcită. Se amestecă foarte bine. Se adaugă făina (cernuta), praful de copt şi esenţe la alegere.
Se pune aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, şi se coace la 180 grade aproximativ 40 minute ( în funcţie de cuptor).
Înainte de coacere:
Siropul pentru blat: am caramelizat o cană de zahăr, am pus 2 cani apă şi după ce s-a topit tot zahărul caramelizat am adăugat rom şi cogniac. Am mai fiert puţin cât să iasă alcoolul şi gata.
Crema: 400 ml frişcă lichidă (eu am pus smântână dulce) se pune pe foc. Atunci când este caldă, se adaugă 400 g ciocolată menaj sau orice tip de ciocolată (ruptă bucăţi). Zahăr se adaugă după preferinţă, în funcţie de ciocolata avută. Eu am mai pus cam jumătate de cană de zahăr.
După ce s-a topit toată ciocolată, se ia de pe foc şi se lasă la răcit.
Se ţine la rece cam 4 ore.
După cele 4 ore se bate foarte bine cu mixerul până iese o cremă groasă.
Se adaugă aromele se preferate.
Aşa arăta crema înainte de a fi bătută :
Crema, după ce a fost bătută şi aranjată pe tort :
Primul tort după ornare:
Al doilea tort :
Aici m-am jucat cu marţipan şi am făcut un fel de floricele 🙂
Neapărat să-ţi cumperi o cameră foto. Pozele acestea făcute cu telefonul nu prea sunt … „delicioase”.
Nu telefonul este devină pentru calitatea pozele, ci mâna care le-a făcut. Nu mă pricep deloc la făcut poze, poate să fie cel mai profesionist aparat 🙂 dar sunt poze doar cu titul informativ, aşa că cine vrea să guste deliciile să le facă 😉
🙂 ce conteaza calitatea pozelor? se simte de la o posta cu cat drag a gatit pentru familia ei si cand pui suflet totul iese bun
Cu ce le ornezi? Inimioare, floricele, din ce le faci sau de unde le cumperi? Eu nu prea ma pricep ca foarte rar gatesc dulce. Vreau si eu sa incerc sa fac tortuletul pentru ca ii place Clarei cu ciocolata mult si abia astept experienta noastra de la bucatarie 🙂 Multumesc!
Le ornez cu ce apuc, din ce am. Floricelele sunt făcute de mine din marţipan, inimioarele sunt luate din Lidl. Nici eu nu sunt mare ornatoare, dar fac cum simt, pe loc 🙂
Buna Raluca,
Important este produsul final care este rodul muncii tale!Pozele chiar nu sunt relevante…..
Te pup si chiar daca nu comentez zilnic te citesc zilnic!
Bună Mirela,
Mulţumesc mult pentru fidelitate!
Te pup
TElefonul e super,doar e Samsung 😉
Si credeti-ma ca si floricelele sunt foarte bune si se completeaza cu deliciosul tort. A pro-pos, primul tort finalizat din poze e AL MEU .
Sar’na ptr deliciul meu cu calorii „negative”,dupa cum a spus bucatareasa sefa 😉
Cu cea mai mare plăcere 🙂
Abea azi am reusit sa mai intru sa vad ce ma faci.Si cand am vazut ce torturi ai facut iarrrrrrrrrrrrr mi-a picat fata!
Doamne, inca mai reusesti sa te abtii de la a da gata jumatate de tort? ca eu nu as reusi deloc!
Te felicit din nou pentru ambitia ta si pentru faptul ca esti o bucatareasa si o cofetareasa superrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
Te pup.
Lori, nu numai că mă abţin să dau gata jumătate de tort, dar mă abţin să gust din tot ce înseamnă dulce şi nici măcar o linguriţă nu am gustat. Am aflat de la cei care au mâncat că este foarte bun, dar eu nu am pus limba pe el 🙂
Mulţumesc pentru felicitări, cum spune mama Eva, dacă pui suflet când le faci şi vrei, trebuie să iasă ceva bun.
Te pup