De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Familia mea Gatit pentru ai mei

Tort în trei feluri

Pe 17 februarie 2014, părinţii mei aniversează 41 de ani de la căsătorie, şi cu această ocazie le-am făcut un tort, cum altfel decât inimă, pentru a le arăta cât de mult îi iubesc.

Pe 18 febriarie, finuţa mea Andra împlineşte 4 anişori şi m-am gândit că ar fi un cadou potrivit un tort colorat pentru o micuţă frumoasă.

Minifloricele au rămas în familie să guste şi cei patru pofticioşi 🙂

Pentru blaturi: 11 ouă, 2 căni de zahăr, o cană ulei, 2 esenţe de rom, 3 pliculeţe praf de copt, o cană şi jumătate de lapte, făină multă până rezultă o ciulama groasă.

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. În gălbenuşuri se pune jumătate din cantitatea de zahăr, se amestecă foarte bine, până se albesc, se adaugă uleiul, laptele, esenţa, praful de copt stins în puţin oţet.

Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul rămas. Se amestecă gălbenuşurile cu albuşurile, se adaugă făina.

Se coc la 180 grade Celsius în cuptorul foarte bine încălzit până trec „testul scobitoarei”

IMG_0073

„Burta” blatului am tăiat-o ca să fiu sigură că vor ieşi feliile  cât de cât egale 🙂

Crema: 1 litru frişcă Hulala, 11 bucăţi ciocolată cu lapte (1100 g) , 2 esenţe vanilie se pun pe foc până se topeşte ciocolată foarte bine, dar nu se fierbe frişca. După ce am lăsat crema o noapte la frigider, am bătut-o foarte bine cu mixerul. Din poze se vede cum se modifică textura şi culoarea cremei după mixare.

Siropul: 2 căni apă, o cană zahăr, o esenţă rom se pun la fiert. Dupa 10-15 minute se adaugă 3 plicuri cappucino (eu am avut de vanilie)

Eu pun deasupra tăvii, fâşii lungi  de folie de aluminiu, iar după ce termin de asamblat sau ornat le scot încet, astfel tava sau hârtia pe care pun tortul rămâne curată  (nu mai ştiu unde am văzut această tehnică, nu e invenţia mea, dar am adoptat ideea imediat pentru că e practică şi deloc complicată)

Aşa arată secţiunea 🙂

IMG_0182

Spor la treabă pofticioşilor!

 

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

  1. La multi ani parintilor tai !!!! Multa sanatate, iubire si la mai multi multi ani frumosi impreuna !!!! Cat despre Andra….sa va traiasca, sa fie fericita si sanatoasa , ca si restul persoanele.dragi voua !
    P.S. ti-am trimis aici mesajul ca acum sunt mai ” vie”, cu nasul desfundat multumita picaturilor si gandesc la capacitate normala 😉 de blonda 🙂

    1. Mulţumim mult, Roxi!
      Sănătate multă şi neuroni de brunetă în cap de blonda! 😉

Lasă un răspuns