De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Familia mea Gatit pentru ai mei

Tort „Multiciocolată”

IMG_3046

Acest tort este pentru micuţa Felicia – Violeta  cu ocazia Floriilor. La mulţi ani puişor mic şi bun, să ai parte de multă sănătate şi fericire în viaţa!

Este un tort ceva mai deosebit deoarece blatul este unul umed, nu se mai însiropează deloc. Este prima dată când îl fac, şi sigur  îl voi mai încerca şi cu alte combinaţii de cremă. Deocamdată l-am făcut într-o combinaţie care nu dă greş niciodată: blat de ciocolată şi cremă de ciocolată albă ganache.

Ingrediente blat:  (eu am copt trei blaturi separat, mergeau şi patru deoarece primele două au crescut foarte mult în cuptor de au dat afară din forme): 375 g făină, 120 g cacao, 600 g zahăr, o lingurită sare, 4 ouă, 2 plicuri praf copt, 1 esenţă rom, 3 linguriţe bicarbonat de sodiu (poate chiar mai puţin), 190 ml ulei, 375 g iaurt simplu, 190 ml cafea preparată.

IMG_2895

Fiind un blat umed, este bine să fie copt separat deoarece nu se poate felia după aceea foarte uşor.

Se amestecă foarte bine toate  ingredientele lichide. Separat se pun toate ingredientele solide (cernute).

Se amestecă foarte bine între ele ca să nu rămână cocoloaşe. Rezultă o compoziţie destul de lichidă.

Formele le-am tapetat cu hârtie de copt (doar pe fund) şi le-am uns cu unt şi după aceea le-am pudrat cu cacao.  Am împărţit compoziţia în mod egal.

Le-am copt în cuptorul foarte bine încălzit  la 180 grade timp de mai bine de 40 minute. Păreau necoapte când le-am scos din cuptor, dar proba scobitorii nu minte, aşa că am aplicat-o şi de data aceasta. Cum spuneam, mergeau făcute patru blaturi în aceste forme, sau nişte forme mai mari data viitoare. Acestea de acum au 20-21 cm. Aşa arată după ce se răcesc complet. Sunt cu adevărat umede, miros enervant de bine şi sunt foarte pufoase.

Crema ganache: 800 ml frişcă lichidă, 800 g ciocolată albă, 3 plicuri întăritor frişcă, 1 esenţă vanilie, 3 picături colorant roşu, inimioare decor

Frişca lichidă se pune într-o cratiţă pe foc, se  adaugă ciocoaltă albă ruptă egal. Se amestecă pe foc până se topeşte toată ciocolata  după care se opreşte focul.

Se lasă la răcit şi se ţine în frigider câteva ore (sau se poate face cum am făcut eu, adică am băgat-o în congelator pentru aproximativ două ore amestecând din când în când în ea).

După aceea am început să o mixez foarte bine la viteză maximă, am adăugat  plicurile de întăritor frişcă şi esenţa de vanilie. S-a întărit această cremă foarte bine, este pufoasă, fină şi ciocolatoasă.

Am început asamblarea tortului. Pregătisem inelul pentru asamblare, dar nu a mai fost nevoie de el deoarece crema stătea foarte bine între blaturi.

L-am nivelat cât am putut eu mai bine. Iar un mic secret pe care l-am văzut la o tanti la tv. După ce este nivelat, se bagă cinci minute la frigider şi cu serveţele de bucătărie, din acelea la sul, se presează  foarte uşor  pe tot tortul.

O mare inimă din multe inimioare mici 🙂

În restul de cremă rămasă am pus trei picături colorant alimentar roşu şi am continuat ornarea după inspiraţie 😉

Secţiunea…mâine când va fi tăiat.

O mostră din frumuseţea acesta în secţiune:

IMG_3094

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *