De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Gatit pentru ai mei

Cremă de zahăr ars

12662009_1007550252649909_7694571795240052185_nUn desert care mă duce cu gândul la copilărie, la prânzul de la bunica care ne făcea o cremă de zahăr ars minunată sau niște clătite atât de subțiri că vedeai dulceața de vișine prin ele.

Ingrediente:

1 l lapte, 1 cană zahăr, 2 esențe vanilie, 10 ouă, 200 ml smântână pentru friscă, încă  7-8 linguri de zahar pentru caramel.

Cele 7-8 linguri de zahăr se topesc foarte bine într-o cratiță, dar fără să îl ardem deoarece atunci siropul va fi amar. După ce s-a topit foarte bine se ”murdăresc” și pereții vasului. Se lasă să se răcească foarte bine și între timp ne apucăm de cremă.

Cele 10 ouă se amestecă cu cana de zahăr și cu smântâna pentru frișcă. Se amestecă până se topește zahărul. Apoi se adaugă esența și laptele.

După ce caramelul este răcit complet se pune amestecul peste el. De preferat să se pună printr-o sită ca să nu treacă și eventualele resturi (bucățele de albuș, zahăr nedizolvat)

Se coace punând vasul într-o tavă cu apă sau în alt vas cu apă, la o temperatură mini-medie. Va fi gata atunci când mișcând vasul crema este tăricică dar tot se mai mișcă puțin, urmând ca după ce stă la rece să fie foarte bună de mâncat. La cuptorul meu a stat cam 2 ore la foc mini-mediu, dar trebuie verificată mereu în funcție de cantitatea făcută și de cuptor.

Poftă bună!!!!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns