De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Gatit pentru ai mei

Înghețată cremoasă

DSCN4931Pentru că vine vara dar și pentru că soțului meu îi place foarte mult înghețata m-am hotărât să fac o rețetă pe care am găsit-o pe net dar bineînțeles că mici modificări tot am făcut eu…că altfel nu mă simt bine dacă nu îmbunătățesc o rețetă.

Se face foarte simplu.

Pentru înghețata de bază am avut nevoie de 1000 ml smântână pentru frișcă, 2 cutii lapte condensat, o lingură zahăr farin pentru atunci când am bătut frișca.

Pentru alte arome am folosit o cutie  de cremă  cocos, fulgi de cocos colorați,  2 linguri Nutella, 400 g zmeură congelată.

Am bătut smântâna pentru frișcă până s-a întărit destul de mult. Eu am folosit tipul asta de smântână cu mențiunea că trebuie ținută la frigider înainte de a o pregăti. Mie mi se întărește fără să mai fie nevoie de întăritor pentru frișcă.

DSCN4951

După ce frișca s-a întărit am adăugat 2 cutii lapte condensat și am amestecat bine. Așa arată laptele condensat pe care l-am folosit.

DSCN4949

Asta este înghețata de bază pe care am ales  să o împart în trei porții și în fiecare am adăugat:

Într-o porție:  cremă de cocos și fulgi de cocos (2-3 linguri)

DSCN4950 DSCN4952

În altă porție am pus 2 linguri de Nutella (asta a ieșit cea mai bună) 🙂

În cea de-a treia porție am pus zmeura congelată.

DSCN4953

Asta este tot.

Am pus-o în caserole și am băgat-o la congelator.

Înghețata cu nutela a ieșit cea mai cremoasă și a avut cel mai mare succes la copii dar și variantele celelalte sunt foarte bune.

O să mai fac cu ness, vișine, banane și alte combinații pentru că este o variantă foarte simplă de a face înghețată acasă și iese foarte cremoasă fără să o amestec des  cât timp e la congelator ca să nu facă ace de gheață.

Pentru a fi tăiată mai ușor recomand să fie scoasă din congelator  cu 10 minute mai devreme.

DSCN4942 DSCN4946

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns