De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Gatit pentru ai mei

Prăjitură cu foi pufoase şi cremă de lămâie

Reţeta am luat-o de pe  www.culinar.ro, cu menţiunea că eu am făcut mici  modificări. Am  făcut modificările, nu pentru  că reţeta nu ar fi fost bună, pentru că este prima dată când fac această prăjitură, dar aşa mă simt eu bine să modific ceva la o reţetă, orice,  să adaug ceva, să măresc  o cantitate, să mai pun un ou, cu riscul de a o strica, aşa îmi place.  Am personalizat-o 🙂

Reţeta modificată este aşa:

Blat:

Se amestecă 450 g unt cu 450 g zahăr până se topeşte zahărul.

Se adaugă coaja de la 5 lămâi şi esentă de lămâie

Se adaugă 8 ouă, unul câte unul, după care se pune 180 ml zeamă de lămâie.

Se adaugă 400 g făină, 2 pliculeţe praf de copt, puţină sare, coaja de la cele 5 lămâi.

Cantitatea rezultată se împarte în 3 .  A ieşit mai mult ca o cremă această compoziţie, aşa că am întins-o cu grijă pe tava acoperită cu hartie de copt.

Fiecare foaie a stat în cuptor maxim 15 minute, până a devenit puţin aurie. Se  lasă să se răcească şi după aceea se manevrează cu mare grijă pentru că sunt foarte fragede.

Crema:

Am amestecat 500 g brânză dulce (în reţeta originală era o cremă de brânză) cu 250 g cremă mascarpone (acest produs este adăugat de mine), cu 350 g zahăr (în reţeta originală era mult mai puţin zahăr) şi cu 400 g smântână dulce pentru gătit (aici în reţeta originală era frişcă şi 300g).  Am adăugat 3 pliculeţe de zahăr vanilat, sucul de la o lămâie, coaja de la o lămâie  şi un plic de vanilie Ole de la Dr Oetker  (acest produs l-am adăugat eu).

Am lăsat la frigider crema până s-au răcit toate foile.

După aceaa am alternat foaia cu crema şi deasupra am pus bombonele Cip (pentru cunoscători)

Dragoş nu a mai avut răbdare până dimineaţă şi m-a rugat să îi tai o bucăţică să pape. Şi deoarece atunci când eram copil, mama nu ne dădea niciodată dintr-un preparat atunci când îl făcea (din diferite motive că trebuia să stea la rece sau să se mai înmoaie etc.) eu  am zis că nu le fac aşa copiilor mei şi le dau cu riscul de a strica produsul  (asta în afară de tortul sărbătoritului, care trebuie să aibă lumânare şi petrecere ).

Eu nu voi mânca din prăjiturica aceasta minunată, cu toate că miroase minunat. Bucuria mea cea mai mare este să le prepar copiilor şi lui Costinel iubiţel cele mai bune mâncărici şi dulciuri.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns