De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Cum am slabit

7 idei pentru un concediu fără kilograme în plus

Fara kilograme in plus in concediu

 

Fara kilograme in plus in concediu
Vacanta fara kilograme in plus

Vacanța de vară este în toi. Poate ai fost deja în concediu. Sau, poate urmează.

Hai să vedem care sunt  șapte idei pentru un concediu fără kilograme în plus.  Uite câteva soluții pentru reușită:

1. Cântărește-te 

Înainte de a pleca în concediu, cântărește-te. E bine să știi exact cu cât  pleci. Dacă ai kilograme multe vei fi motivată să te abții pentru a slăbi. Dacă ai kilograme puține, ești și mai motivată să lupți pentru menținere.

Când vii te urci iar pe cântar. Așa poți vedea exact „cumințenia” ta și poți lua măsuri imediate.

2. Nu te schimba

Nu te relaxa prea mult alimentar. Încearcă și în concediu să îți respecți corpul. Regimul alimentar este al tău. Tot tu ești și în concediu. Dacă nu fumezi  mereu, nici în concediu nu o vei face. Așa că de ce să faci altfel cu alimentația ta?

3. Un NU hotărât tentațiilor

Tentațiile sunt la tot pasul. Nu le băga în seamă doar pentru că acum ești în concediu. Orice abatere de la stilul tau se va vedea în centimetri în plus și kilograme nedorite. Un concediu reușit nu înseamnă numai mâncare.

4. O masă de răsfăț

Vrei o zi de răsfăț? Alege o masă din toate zilele pe care să o „porcești”. Asta cu o condiție. Să fie doar o masă și nu mai multe. Nu transforma tot concediul în „răsfăț” culinar.

5. Să te hidratezi corect

Nu uita de apă. Indiferent că ești la mare sau la munte, apa este foarte importantă. Apa ține și de foame. Poate e mai tentantă o bere rece. Poate vrei un suc. Totuși, apa este cea care te hidratează și te menține sănătoasă.

6. Alege înțelept

Gândește-te bine când ești în fața imenselor platouri de la all inclusive. Chiar sunt așa sănătoase pe cât arată de bine? Organismul tău chiar are nevoie de o farfurie cu prăjituri? O salată aromată nu te ajută mai mult? O farfurie cu fructe? Mmmmm….mult mai bune.

7. Decizia este la tine

Poate nu vei putea să îți numeri caloriile cum faci acasă. Nici sportul nu merge mereu  făcut. Dar alegerea este la tine. Decizia îți aparține. Alege să  nu iți pui  zahăr în cafea. Să nu te lași ispitită de mirosuri sau prăjituri aspectuoase. Să respecți un regim foarte asemănător cu ce ții acasă.

Eu am fost deja în concediu. După 11 zile la mare, printre gogoși, înghețată, bere rece am venit cu aceleași kilograme. Tot ce am muncit în ultimile opt luni este în siguranță.

Cum așa?

Simplu. Nu m-am atins de gogoși, înghețată sau berea rece.

Tu cum faci să nu vii acasă fără kilograme în plus?

S-ar putea să-ți placă și...

4 comentarii

 1. Draganuta Zoe spune:

  Da Ralucuta, voi încerca si eu in concediul din Septembrie 🙂

  1. ralucuta spune:

   Bună Zoe,
   Să încerci. Nu este ușor, mai ales în vacanță.
   Dar nu este nici imposibil.
   La sfârșitul vacanței te vei simți minunat când te întorci acasă și îți dai seama că ai aceeași greutate sau, e chiar mai mică decât atunci când ai plecat 🙂

 2. Paula spune:

  M-ai convins sa nu cedez in fata tentatiilor. Ma gandeam ca putin voi avea voie, dar mi-e ca acel putin sa nu se transforme in mai mult, asa ca nu voi ceda. 🙂 Ma voi gandi la ce ai scris, daca voi fi tentata. Pupici.

  1. ralucuta spune:

   Bună Paula,
   Cum te știu eu, tu nu prea ai nevoie de restricții.
   Dar, dacă vrei să fii cuminte, sunt cu ochii pe tine ????????
   Vacanță frumoasă!
   Pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: