De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Cum am slabit

Gata. Am revenit

Așa cum am promis, pe 7 iunie revin. A fost o pauză lungă. Nu știu dacă mi-ați simțit lipsa…dar eu am simțit lipsa publicării meniurilor zilnice.

Pauza a fost pentru că timp de 21 de zile am ținut un fel de detox sau o resetare a organismului. Cum? Timp de 21 de zile meniu meu a fost alcătuit doar dintr-un lactoser de la Zonar, care mi-a ținut loc și de apă și de mâncare, deci am fost un fel de bebeluș  😉

Nu mi-a fost foame absolut deloc. Deși citisem că primele 3-4 zile te simți puțin mai rău apoi îți revii, eu nu m-am simțit deloc rău. Programul de sport mi l-am făcut în mod normal 5 zile pe săptămână. Toată viața mi-am dus-o normal fără mari modificări în rutina zilnică.

Ce am observat? În primul rând a trebuit să renunț la cafea. Credeam că o să fie crimă pentru capul meu ca  pentru 21 de zile să nu beau cafea. Ei bine, nu a fost așa. Cam prin ziua  13 am observat că nici măcar nu îi mai suport mirosul.

Mi-am reglat somnul. Eu care eram foarte trează la ora 1 noaptea, acum la ora 22 simt nevoia să mă culc și la 5.30 sunt trează.

Despre organele interne nu vă pot spune mare lucru pentru că nu am ecograf acasă, dar sigur le-a prins și lor foarte bine o pauză de la alimentația zilnică.

Poftă de ceva în aceste 21 de zile? NIMIC. Singurul lucru la care am poftit, a fost APA.

Dacă a fost greu sau ușor, nu aș putea răspunde. Pentru mine a fost ușor, deoarece nu am simțit că aș face un mare sacrificiu, iar lipsa foamei pe tot parcursul zilelor m-a făcut să continui și să nu renunț. Dar a fost ciudat. Cred că ăsta e răspunsul. Ciudat să pleci oriunde cu butelcuța cu lactoser. Trebuie grijă la temperatura de păstrare, depozitare și consumare.

De mâine voi reîncepe regimul alimentar normal doar că modul meu de a mânca ce am poftă mă cam încurcă. Nu am poftă de nimic…

Am fost informată că dupa aceste zile o să observ o schimbare de gusturi. Alimente pe care înainte le consumam cu plăcere sau credeam că îmi fac bine, acum nu le voi mai tolera. Vedem de mâine…

O să o iau încet. Cu alimente cât mai simple și în starea lor naturală.

Cam asta am făcut eu în ultimile 21 de zile. Voi?

 

S-ar putea să-ți placă și...

8 comentarii

 1. Felicitari Raluca, dar rezultate in ceea ce priveste slabitul ? Cate kilograme ai slabit?

  1. Mulțumesc.
   Eu nu am făcut pentru slăbire ci pentru sănătatea generală dar orice kilogram în minus e bine venit 😉 În descriere se spune că totuși poți slăbi între 5-15% din greutatea corporală. Eu am slăbit 7 kg 🙂

 2. Felicitari! Si ce contine bautura aceea? Are proteine, grasimi, etc… tot ce ne trebuie? Banuiesc ca da din moment ce ai supravietuit 🙂
  Cu slabitul si eu sunt curioasa dar stiu ca tu deja ai o greutate mica deci nu stiu daca te mai intereseaza sa slabesti.

  1. Mulțumesc mult.
   Este un lichid prelucrat din lapte. Citeam chiar că unii sportivi consumă ceva de genul înainte de antrenamente și au rezultate spectaculoase.
   Nu numai că am supraviețuit dar m-am simțit și foarte bine. Mi-am dus viata normal 😉
   Eu am slăbit 7 kg deși 🙂
   Zi bună!!!

 3. Pentru mine esti cel mai mare exemplu de voința și perseverenta. Cu adevărat esti puternica ,numai zic de copiii, timp, casa, afacere…..ce sa mai, este de admirat din toate pc de vedere. Când am văzut postarea ta ca vei lipsi o perioada sa știi ca eram sigura ca vei face un experiment alimentar ????????, se pare ca nu m.am înșelat. Ma bucur ca te simți bine și mulțumită după tot ce ai făcut. Am o întrebare , de ce nu ai voie sa bei apa in acea perioada?

  1. Bună Alina,
   Așa este regula fără apă. Lactoserul ține loc și de apă și de mâncare.
   Mulțumesc pentru toate cuvintele frumoase 🙂
   Duminică frumoasă!

 4. Buna Ralucuta!

  Eu personal nu am incredere in astfel de tipuri de ‘resetari’.
  Am citit si articolul acesta http://leacuriminune.ro/blog/dieta-cu-zonar-te-arde-la-bozonar/. M-am uitat si pe pagina zonar, unde, dupa ce am citit doua randuri, am zis ‘Nope!’ O pagina unde gasesti text cu greseli gramaticale, si exprimari de genul ‘cel mai bun de pe planeta’ (‘LactoSer Zonar rezolva aceasta problemă reducând prezenţa cazeinei înspre 0,5%. Băutura astfel obţinută este cel mai bun aliment de pe Planetă în termeni de „potrivire” cu organismul uman.) si termeni de ‘potrivire’ nu mi se pare deloc de incredere. Nimic nu e elaborat stiintific in exprimarea asta, iar preturile sunt strigatoare la cer. A aparut o noua licoare minune pe piata.
  Pacat ca nu ai documentat ‘experienta’ medical ca sa constati ca intr-adevar a meritat investitia.

  Toate cele bune!
  Geani

  1. Bună Geani,
   Rezultatele analizelor de sânge mi-au ieșit perfecte.
   Eu m-am simțit foarte bine și pentru mine asta contează. „Licoarea” nu a apărut acum…are ceva vechime pe piață, ani buni chiar.
   Referitor la costuri nu sunt eu în măsură să le comentez.
   Nu am scris despre ce am făcut eu ca să fac reclamă. Chiar m-am gândit la un moment dat să nu dau nume, apoi am zis să fiu la fel de sinceră ca întotdeauna…și am ales să spun numele produsului.
   Toate cele bune!!!

Lasă un răspuns