De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Cum am slabit

Lasagna vegetală

DSCN4963Am hotărât să fac o lasagna vegetală pornind de la ce aveam prin casă, fără să am o idee prea precisă despre cum va ieși deoarece nu am avut o rețetă anume…doar dorința mea de a păpa ceva bun…ce să-i faci pofte de vegetariană care alăptează 🙂

Ingrediente: 12-14 foi pentru lasagna, 2 buchețele de broccoli, 7 ciuperci mari, 2 dovlecei țuccini, o ceapă, 5 fire ceapă verde, usturoi, un ardei capia (mare), 2 fire tulpină țelină, brânză feliată, cașcaval afumat, 2 borcane sos pentru paste quattro formaggi (sau se poate face un sos bechamel), 3-4 linguri de pastă de tomate, sare, piper, oregano.

Nimic complicat…sincer

Pe măsură ce tăiam legumele le puneam în tigaie. Am ținut cont cât de cât doar de timpul lor de gătire.

Am pus ardeiul tăiat cu puțin ulei într-o tigaie și i-am lăsat cât am tăiat eu ceapa.  Am adăugat-o lângă ardei.

Ceapa verde am tăiat-o și pe ea și am pus-o împreună cu ciupercile tăiate feliuțe.

După ciuperci am pus buchețelele de broccoli tăiate micuț.

Dovleceii i-am tăiat felii și țelina feliuțe și le-am adăugat împreună cu usturoiul tocat și 2 linguri pastă de tomate cu o cană de apă.

Abia acum am pus sare, piper și oregano.

Totul nu a durat mai mult de 20 de minute pentru ca legumele să nu fie foarte făcute.

După aceea am pregătit într-un var termorezistent totul.

Am început cu foile de lasagna pe care le-am așezat pe fundul vasului. Am pus 2-3 linguri din sosul pentru paste, apoi legume. După iar foile de lasagna, am așezat brânza feliată, iar legume, iar foi, iar sos pentru paste….în fine tot așa până am terminat toate legumele dar având grijă ca ultimul strat să fie de foi pentru lasagna.

Înainte să o bag la cuptor am pus deasupra 3 linguri de bulion amestecat cu 2-3 linguri sos pentru paste și 2 căni apă și am turnat amestecul deasupra astfel încât să fie suficientă zeamă ca să se gătească bine foile și la final am adăugat 5-6 linguri de cașcaval afumat, ras.

Am acoperit totul cu folie de aluminiu și am lăsat-o să se joace la cuptor cam pentru 30-40 de minute.

Nu vă speriați că nu are carne, a fost mâncată și de carnivorii din casă și am primit complimente pentru gustul ei.

DSCN4906

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns