Cu supa de dovleac e o poveste recentă. Este dragoste la prima vedere…de fapt la prima degustare.
Auzeam destul de des o prietenă că îmi spune că face dovleac cu lapte. Eu credeam că e un fel de desert și am rugat-o într-o zi să îmi aducă și mie să gust.
Nu puteam să cred că așa bunătate se face doar cu 3-4 ingrediente: dovleac, ceapă și lapte.
Mi-a plăcut așa de mult încât am decis să fac și eu.
Ingrediente: o bucată de dovleac (din cel pentru plăcintă), eu am avut cam 2 kg cu tot cu coajă și după ce l-am curățat a rămas 1,5 kg, 3 cepe mărișoare, 1 litru lapte dulce, 2 l lapte bătut și pătrunjel.
Ceapa tăiată micuț se pune la fiert într-o cană de apă cu 1-2 linguri ulei.
Rețeta originală era cu ,,ceapa se călește,, dar am preferat să o fierb și gustul nu se modifică foarte mult.
După ce a fiert și apa s-a evaporat, am adăugat dovleacul tăiat cubulețe și un litru de lapte.
Am fiert până tot dovleacul este moale, apoi am adăugat pătrunjel tocat și laptele bătut și am mai fiert puțin (maxim 10 minute). Se pune sare după gustul fiecăruia.
Eu la final l-am pasat dar se poate lăsa și așa să rămână bucăți de dovleac.
Vă rog să încercați această rețetă și să îmi spuneți dacă este pe gustul vostru.
Mie îmi place foarte mult și la fiecare lingură mă minunez de gustul ei deosebit.
Ralu, e „To do” de week-end. M-ai convins!!!