Ceva mai bun cu vinete, făcut de mine nu cred că am mâncat…parcă nici salata de vinete nu se compară cu această combinație reușită.
Ingrediente: 1 vânătă albă, 5-6 ciuperci, 85 g brânză de oaie, fulgi de ardei iute, pătrunjel, 5 căței usturoi, sare, piper
Așa arată vinetele albe:
Am pus 3-4 pufuri de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă. După ce s-a încins bine tigaia, am pus feliile de vânătă și ciupercile tăiate, fără să pun sarea de la început. Le-am făcut pe ambele părți până s-au bronzat foarte bine.
Abia atunci am adăugat sarea, piperul, fulgii de ardei iute și usturoiul tocat.
Înainte să închid focul am pus brânza tăiată cubulețe, pătrunjelul uscat și capacul pe tigaie pentru 2-3 minute.
Gata bunătatea 🙂