De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Dietă cu gust

19.11.2012

Acesta este meniul pe care mi l-am propus pentru 19.11.2012

Sport: ziua 1 cu Carmenuţa

Dimineaţă: mure, vişine, stafide, goji, cereale integrale

Gustare: mere

Prânz: supă cremă de legume

Gustare: mandarine

Cina: paste integrale fierte 7 minute amestecate  cu sos pesto

Am inversat cina cu prânzul 🙂

La cină în afară de supă am mai mâncat o felie de pâine secară cu 150 g humus (făcut de mine) deci încă aproximativ 300 calorii

Total zi aproximat 1600 calorii

Stafide Jumbo Orlando’s – 45 grame, 137.9 calorii, 1.1 proteine, 0.2 lipide, 32 carbohidrati, 1.8 fibre
Goji berries Sanovita – 15 grame, 39.1 calorii, 1.8 proteine, 0.7 lipide, 6.5 carbohidrati, 0 fibre
Sos pesto Delhaize – 30 grame, 112.8 calorii, 1.5 proteine, 11.8 lipide, 0.2 carbohidrati, 1.6 fibre
Mandarine – 300 grame, 159 calorii, 2.4 proteine, 0.9 lipide, 39.9 carbohidrati, 5.4 fibre
Supa crema de ciuperci Knorr – 500 grame, 90 calorii, 3.5 proteine, 1 lipide, 16.5 carbohidrati, 0.5 fibre
Fulgi de cereale (grau, secara, ovaz, orz) Sanovita – 40 grame, 128 calorii, 4.6 proteine, 1.3 lipide, 24.3 carbohidrati, 3.9 fibre
Visine fara samburi Hortex – 120 grame, 56.4 calorii, 1.1 proteine, 0.5 lipide, 11.9 carbohidrati, 1.8 fibre
Mure (congelate) – 175 grame, 64.8 calorii, 2.8 proteine, 0 lipide, 11.2 carbohidrati, 8.8 fibre
Mere Idared – 300 grame, 141 calorii, 1.2 proteine, 0.3 lipide, 35.4 carbohidrati, 5.4 fibre
Spaghete integrale nr. 5 Barilla – 100 grame, 351 calorii, 12.5 proteine, 2.5 lipide, 66.7 carbohidrati, 6 fibre
–––––––––––––––––––––––––––––
TOTAL: 1625 grame, 1280 calorii, 32.5 proteine, 19.2 lipide, 244.6 carbohidrati, 35.2 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

S-ar putea să-ți placă și...

11 comentarii

  1. Buna, Raluca!
    Ma bucur ca ai reinceput sa iti faci meniurile publice, le-am simtit lipsa. 😀
    Am vazut ca tu faci acum sport dimineata.. te trezesti cu 5-10 min mai devreme ca sa ai timp si de incalzire sau treci peste si doar faci programul de antrenament pentru ziua respectiva? 😀

    1. Eu fac mai întâi încălzirea, după aceea ziua la care sunt şi după programul de relaxare.
      Nu sar niciodată peste nicio etapă.
      Dacă nu am timp din diverse motive, mai bine nu mai fac dimineaţa şi fac după amiaza când vin de la şcoală ( în 2 luni de când am început şcoala nu ştiu dacă am lăsat gimnastica de 4 ori pentru după amiază)
      Mă bucur mult că meniurile mele îţi plac.
      Dacă ai idei de meniuri de post, ceva mai deosebit care să nu necesite mari tehnici de preparare, te rog să îmi scrii reţete. Mulţumesc

  2. Buna Raluca,

    Am observat din meniurile tale ca nu mananci fasole(la un moment dat aveai linte in supe). Asta pentru ca ti s-a spus ca ingrasa sau pentru ca nu-ti place?

    Eu in timpul postului o mananc cel putin de patru ori pe saptamana. Ieri, de ex. la pranz am mancat iahnie cu salata verde, atat. Apoi o mai pun in ciorbe cu legume.
    In schimb, urmarind meniurile tale am reintrodus mamaliga in alimentatie, spre bucuria mea(de doi ani, o mancam de vreo 5 ori pe an) caci credeam ca ingrasa, dar de fapt am invatat ca ce conteaza este cu ce o combinam, nu?

    O saptamana buna!
    Lili.

    1. Bună Lili,
      Să ştii că am avut săptămâna trecuta fasole bătută pe care am mâncat-o cu mămăligă. Îmi place foarte mult fasolea, mazărea, lintea, tot ce înseamnă boabe, dar îmi este mai greu să le gătesc aşa pe loc cum îmi fac de obicei mâncarea pentru mine 🙁
      Eu nu ţin cont de combinaţii, ci de ce am chef să mănânc. Dacă am chef supă cu mămăliga, aia pap. De cantitate ţin cont foarte mult. Când eram în procesul de slăbire nu mâncam mai multe de 100 grame. Acum am crescut la 400 grame, maxim.

      Te pup şi eu.
      Să ai o săptămână minunată!

      1. Buna Raluca,

        In mesajul trecut imi spui de atentia pe care o dai candtitatilor, si este adevarat ca este important. Eu nu am cantar si cantaresc doar „din ochi” sau deloc.
        Este adevarat ca citind meniurile de la inceput (lunile august si septembrie) aveai zile cu 800 de calorii. Vreau sa te intreb daca nu te simteai slabita deloc? Cum faceai pentru a-ti pastra energia mancand asa putin? Avand trei copii (care de-altfel sunt extraordinar de scumpi, sa va traiasca!), imi imaginez ca nu iti permiteai sa fii „vlaguita”.

        Multumim ca-ti faci timp sa raspunzi la intrebarile noastre,
        O seara buna!

        1. Bună Lili,
          Să ştii că uneori mă simţeam mai bine (fizic) în zilele cu 800 şi ceva de calorii, decât în unele zile de acum când am peste 1400-1500 calorii/zi.Acum am impresia că sunt un butoi câteodată, dar trebuie să respect un număr mai mare de calorii, de menţinere, nu de slăbire.
          Îţi dai seama că atunci când ai grijă de 3 copilaşi atât de mici nu ai timp sau nu îţi permiţi să nu ai energie.
          Nu m-am simţit deloc vlăguită, sau să îmi fie rău. Mi se părea că mănânc suficient atunci. Nu îmi era foame. Acum mi se pare că pap prea mult, dar asta e, dacă trebuie… 🙂
          O seară frumoasă!

  3. Buna Raluca,
    Sosul de pesto meste de post? Eu am un borcan acasa si parca am vazut pe eticheta praf de ou.
    Te rog sa imi spui cum faci tu humus. Asa cum ti-am mai spus arati super bine si cred ca ar fi bine sa nu mai slabesti.
    De ce nu vrei sa bei lapte de soia? Are multe calorii? Dar branza tofu, cum ti se pare? Mie nu imi place sa mananc pate vegetal, ci lapte si branza de soia.
    Te pup si te imbratisez cu drag,
    Brindusa

    1. Bună Brânduşa,
      Sosul pesto pe care eu l-am făcut este din busuioc proaspăt, ulei din sâmburi de strusure, am pus seminţe de dovleac (nu am avut muguri de pun) am pui ardei iute, puţină apa, sare, usturoi. Atât. Cel cumpărat de la magazin are foarte mult ulei. Plus că are brânză şi nu ar mai fi de post.
      Humusul îlfac aşa: pun de seara la înmuiat năutul, şi îl fierb cu ceapă, morcov, ţelină, foi dafin, usturoi. Eu le pasez pe toate, dar poţi să le scoţi dacă nu îţi plac. Le amestec cu boia dulce, piper, curry, puţin ulei şi ce mai am chef. Nu este chiar o reţetă clasică, dar eu cum spuneam fac ce am chef 😉
      Laptele de soia am încercat odată şi nu mi-a plăcut deloc. Iurtul de soia are zahăr adăugat sau fructoză şi nu îmi place.
      Tofu îmi place şi îl folosesc pe cel afumat (cu mămăligă, aşa simplu, în diverse combinaţii)
      Pateul vegetal îmi place dar nu vreau să fac abuz de el.
      Îmi plac şi cremvuştii vegetali, parizerul vegetal, dar la fel nu vreau să fac abuz de ele.
      Când zici brânză de soia,te referi la tofu?
      Te pup şi eu

  4. Buna,
    Da, ma refer la tofu, pe care o ador, mai ales pe cea cu marar.
    Multumesc pentru retete. Am inteles ca in humus se pune si pasta de susan – tahini, pe care o pregatesc acasa.
    Ai facut asa vreo data?
    Pupicisi o zi cat mai frumoasa

    1. Bună Brânduşa,
      Să ştii că humus cu pastă de susan, nu am făcut, cred că este bun, dar nu am avut în casă de câte ori m-am hotărât să îmi fac.
      La sosul pesto nu prea ştiu cantităţile exacte. Am pus cam 2 mâini de busuioc, 2 linguri ulei, 4 linguri seminţe floarea soarelui, 5-6 căţei de usturoi, un ardei super iute. Am mixat şi mai puneam câte puţină apă până s-a făcut sos.

  5. Te rog, sa imi dai cantitatile pentru sosul pesto ca sa il incerc si eu.
    Multam

Dă-i un răspuns lui Ralucuţa Anulează răspunsul