De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Dietă cu gust

Ciorbă de știr mov

IMG_7220Azi am fost în piață și colindând printre tarabe am fost foarte încântată să văd că se mai găsește lobodă. Îi cer doamnei trecută de 70 de ani, șase legături de lobodă: Ea mirată îmi spune: „Ce lobodă mamaie? Ăsta e știr!!!” Pe mine m-a apucat râsul și îi spun: „Mamaie, știr nu papa vacile și porcii???” Pe mămăiță a apucat-o un râs, mai ceva decât la un film de comedie și mi-a explicat că nu e știr din acela la care mă gândesc eu, ci e știr pentru oameni. O fi sau nu așa, chiar nu mai contează

M-a învățat că se gătește în ciorbă la fel cum se gătește și preferata mea loboda, așa că am mers pe mâna ei și am cumpărat.

Nu am regretat 🙂

Ingrediente ciorbă: 6 legături știr (mă pufnește și acum râsul la cum suna), 3 cepe de apă, 2 ardei capia, un dovlecel mărișor, câteva bucățele tulpină de țelină, un buchețel de ciuperci plurotus, o bucățică rădăcină pătrunjel, 2 morcovi, 4 roșii, 2 legături leuștean, un bol de bors de corcodușe (asta e sfatul doamnei pentru această ciorbă: să fie acrită cu borș de corcodușe sau borș de vișine)

Am pus oala cu apă și sare pe foc. Când a început apa să fiarbă am adăugat pe rând toate legumele tăiate micuț și le-am lăsat cam 10-15 minute să fiarbă. Am adugat știrul tăiat și am lăsat încă 5 minute să fiarbă. La final am pus borșul  de corcodușe și am mai lăsat 2-3 minute să fiarbă. După ce am închis focul am pus leușteanul tocat.

Am făcut un mic calcul pentru calorii și am rămas total uimită: 10 calorii/100g

Gustul este foarte bun, nu se deosebește cu nimic de ciorba de lobodă.

Nu sunt proști porcii că preferă să pape știr 🙂

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns