O invenție delicioasă și sănătoasă.
Am avut un dovlecel floricică pe care vroiam să îl gătesc într-un mod mai deosebit.
Așa că mi-am pus simțurile la lucru și acestea m-au condus către o umplutură perfectă cu piure de țelină.
Am pus la fiert 130 g rădăcină de țelină în apă cu sare și puțin praf de usturoi pentru 10 minute. Cam după 5 minute am adăugat un vârf de linguriță de semințe de chimen, puțin pătrunjel uscat și la final când am mixat țelina fiartă am adăugat tot un vârf de linguriță de curry și jumătate din cantitatea pe care am scos-o din dovlecel.
Dovlecelul l-am scobit în interior, am pus sare, piper și 2 pufuri de ulei de măsline.
Am pus capacul și la cuptor cu el la o temperatură de 200 de grade pentru 30 minute până s-a înmuiat.
L-am servit cu sos de ardei iute.
O bunătate! 🙂