Astăzi la prânz am văzut steluţe, nu numai verzi ci albe şi roşii.
Aspect frumos dar nimic complicat de realizat şi mâncat: salată vinete, conopidă cu maioneză vegetală şi salată de sfeclă roşie cu hrean.
Calorii: 250
Salată de vinete cred că ştie toată lumea cum se face. Eu prefer varianta fără maioneză, doar frecate vinetele cu foarte puţin ulei şi ceapă din belşug, tocată micuţ.
Conopida cu maioneză: conopida este fiartă în apă cu sare şi foi de dafin. După ce s-a înmuiat se scurge foarte bine de apă, se pasează cu o furculiţă după ce s-a răcit ( nu se mixează deoarece bucăţile nu trebuie să fie egale şi nici să rezulte o pastă). Se poate amesteca totul cu maioneză (de post sau nu) şi puţin usturoi, piper măcinat şi pătrunjel.
Salată de sfeclă cu hrean: sfecla coaptă se mărunţeşte şi se amestecă cu hreanul mixat. Se adaugă puţin ulei şi oţet.
Cam acesta a fost prânzul meu de astăzi, venit după un mic dejun incredibil.
[…] Farfurie stelată […]
[…] Farfurie stelată […]