De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Mâncărică de post

Negresă de post – fără zahăr

 

Ingrediente: 500 ml iaurt de cocos, 700-800 ml lapte de migdale, 5-6 linguri de cacao, 150 g nucă, 300 g prune uscate, 2-3 linguri ulei de cocos, esență de rom, coajă de lămâie, 500 g făina integrală, 1 plic praf de copt și un plic pentru aluat dospit, 200 g îndulcitor, 5-6 linguri fulgi de cocos.

Ingrediente pentru glazură: 2-3 linguri cacao, 300 ml lapte de migdale, 100 g unt de cacao, 1 lingură ulei de cocos, 1 esența de portocale, 4-5 linguri îndulcitor

Pentru negresă am amestecat ușor toate ingredientele. Prunele le-am pus în puțină  apă fierbinte (cât să le acopere) și le-am lăsat  10 minute apoi le-am mixat bine cu tot cu apa în care au stat. Le-am adăugat peste restul ingredientelor.

Am pus compoziția într-o tavă mare de cuptor.

Am lăsat negresa la cuptor la 180 de grade pentru 50 de minute. După ce am scos-o din cuptor am înțepat-o din loc în loc pentru a intra mai bine sosul de ciocolată în ea.

Pentru glazură: laptele de migdale cu untul de cacao, îndulcitorul și uleiul de cocos le-am pus la încălzit. După ce s-au topit am adăugat amestecând rapid toată cacaua.  Am lăsat la fiert cam 5 minute și la final am pus esența de portocale.

Această glazură am pus-o peste negresa caldă.

Se poate mânca rece dar și caldă alături de câteva bucăți de zmeură proaspătă.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: