De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Dietă cu gust Mâncărică de post

O nouă descoperiere – amarant

 

Acest mic dejun este făcut din macarant fiert de seara, cu puţină esenţă vanilie şi stafide. Dimineaţă l-am servit cu mure. Totul a ieşit la 260 calorii.

IMG_1104 IMG_1102

Aceste bobiţe se fierb cam în 20 minute, iar după câte am citit sunt foarte sănătoase, au o cantitate mare de proteine, fier, minerale. Sincer nu ştiam absolut nimic când am cumpărat punguţa, dar mi s-au părut aşa simpatice bobiţele încât am zis că sigur o să fac ceva cu ele. Abia acasă cu ajutorului internetului am descoperit cât sunt de sănătoase.

Altă combinaţie pe care am descoperit-o: „icre de post”

Am fiert puţin griş, cu o consistenţă exact ca la icrele de peşte.  Amarantul fiert în apă cu sare l-am amestecat cu grişul răcit, puţină ceapă, zeamă de lămâie şi 2 linguri  ulei.

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

  1. Alina spune:

    Este foarte bun si sanatos. Eu am gasit o reteta de amarant cu ciuperci postata de Carmen Bruma, foarte buna. Cred ca si tu ai fi incantata de ea.

    1. ralucuta spune:

      Acum că l-am descoperit şi eu..o să fac tot felul de combinaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: