Despre hrișcă nu știam foarte multe, dar internetul este plin de informații despre calitățile acestui aliment și cine vrea un alt fel de meniu se poate informa.
Este prima dată când gătesc ceva cu hrișcă și nu am vrut să fac o rețetă deja inventată de cineva ci m-am lăsat dusă de instinct și am combinat pe la ora 2 noaptea/dimineața următoarele ingrediente: 150 g hrișcă, 100 g soia, 4 ardei capia, 3 bucăți de ceapă roșie și 2 legături de pătrunjel, 2 foi dafin, 2 lingurițe praf de usturoi.
Am pus 1500 ml apă cu sare și 2 foi dafin într-un tuci pe foc. În apa clocotită am adăugat soia, hrișca, ardeiul și ceapa sunt tăiate măricel.
Totul a fiert cam 30 minute după care am închis focul și am pus pătrunjelul tocat micuț și usturoiul.
După un calcul scurt au rezultat la 100 g mâncărică numai 60 de calorii.
Am păpat cu o ceapă roșie și a fost foarte bună 🙂