Frumusețea verii constă și în multitudinea de legume și fructe proaspete pe care le găsim în piață, la niște prețuri decente și la o calitate bună, dacă știi să alegi și nu te lași păcălit de unii vânzători . O tăcăniță care nu vă lasă gaură în buget toate legumele fiind acum foarte ieftine. De exemplu kilogramul de vinete este 1 leu, cel de ceapa 3 lei iar legătura de pătrunjel 50 de bani.
Totul a pornit de la rețeta Ratatouille, dar pe care nu m-a lăsat sufletul să nu o adaptez după bunul meu plac.
Ingrediente: 3 cepe de apă, 4 roșii, 1 dovlecel mare, 1 ardei gras, o conopidă micuță, 2 mâini de fasole verde, 4 baby vinete, o legătură generoasă de pătrunjel și una de mărar, 2 linguri ulei de măsline, sare, 2 foi de dafin, 2 lingurițe praf de usturoi.
Am spălat legumele. Am tăiat destul de mare ceapa, apoi cubulețe vinetele, dovleceii, roșiile decojite, ardeiul și le-am pus într-o oală unde deja fierbea o cană de apa cu sare. Fasolea am tăiat-o micut și am adăugat și buchețele de conopidă. Am pus cele două foi de dafin (pe care le-am scos după 20 minute) și am lăsat să fiarbă cu capacul pus cam 30 minute sau până când fasolea este fiartă.
La final după ce am închis focul am pus mărarul și pătrunjelul tocate, praful de usturoi și uleiul de măsline.
Este nevoie să vă spun că miroase minunat această tocăniță?
Se poate servi cu mămăligă, cu ceapă sau alături de un orez simplu sau de ce nu se poate folosi ca și sos alături de spaghete.
Poftă bună!!!