Tot din categoria ”papa bun de post” vă prezint:
Bruschete altfel făcute din pâine de secară, roşie, praz, caşcaval vegetal, sare, piper, ardei iute, praf de usturoi. Le-am ţinut la cuptor cam 15 minute la 150 grade. Au ieşit foarte bune şi aromate, bune pentru o cină târzie şi făcută la repezeală.
Tocană deosebită :
Tocana am făcut-o dintr-o roşie, un fir de praz, un ardei roşu, jumătate de dovlecel verde, o cană mare de apă, 2 foi de dafin, o linguriţă praf de usturoi. Le-am fiert până a scăzut apa şi a rezultat un sos de legume. Am adăugat 100 grame orez şi de 4 ori cantitatea de apă şi o conservă de linte de 400 grame. După ce a început să fierbă am lăsat-o la foc mic cu capacul pus 20 minute. După aceea am lăsat mâncărica să se odihnească încă 15 minute.O porţie de 100 grame are 76 calorii
Am păpat-o cu ciuperci pleurotus murate.
A fost foarte bună 🙂
Am in frigider de cateva luni o cutie de linte la care ma tot uit si nu stiu ce sa fac cu ea. Mersi de idee, sper sa gasesc si praz.
Casy dăcă nu găseşti praz, nu e nicio problemă, pui mai multă ceapă.
Să îmi spui dacă îţi place…
Pupici