De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Cum am slabit

De la mare la mic

 

Cu multă muncă, cu renunțări, cu sport şi dietă, combinate cu ambiție, încăpățânare, voință…aşa am reuşit şi nu sunt cuvinte din reviste sau filme…ele mă reprezintă pe mine, Ralucuța din ultimile luni iar imaginea reprezintă schimbarea mea…

Dacă aş spune că este uşor ce fac, aş minți…

Dacă aş spune că nu poftesc şi eu, sigur aş minți…

Dacă aş spune că nu am tras de mine în unele zile iar aş minți…

Dar pot să spun un lucru…dacă mai aud pe cineva că îmi spune că eu pot că am ambiție şi voință voi face ca trenul în gară…pentru că EU şi numai EU ştiu la câte am renunțat şi mai renunț pentru a redeveni eu..numai EU ştiu cât de greu şi uneori imposibil îmi este să mă abțin de la dulciuri sau alte chestii neprietenoase cu silueta.

Ştiu că tot ce fac este pentru mine dar asta nu înseamnă că îmi e uşor iar dacă nu mă plâng sau nu mă vait de zilele mele nu înseamnă că sunt eu vreo martiră sau erou necunoscut…ci doar îmi asum viața mea…dar nu mă invidia pentru reuşita mea pentru că nu mi-a picat din cer ci am muncit pentru fiecare sută de grame data jos şi doar eu şi numai eu trăiesc fiecare clipă de renunțări.

Nu regret nici un moment…dar nu mai vreau să aud:  tu mereu ai avut ambiție, ai mai slăbit odată aşa că îți e uşor şi poți…etc

Am ambiție…poți avea şi tu!

Am voință…poți avea şi tu!

Am reuşit…poți reuşi şi tu!

Aşa arată tricoul meu după ce mă dau jos de pe bicicletă.

Mulți mă întreabă când am timp cu 4 copii să fac sport.

Răspunsul este simplu…când pot şi am timp, fac. Fac bicicletă dar fac şi teme cu Dragoş. Fac bicicleta dar o ajut şi pe Felicia să învețe poezii pentru şcoală.

Fac aerobic dar fac şi copiii cu mine.

Alerg prin curte…dar nu singură mereu ci uneori însoțită de copii.

Acum 4 luni si jumătate am ales ce vreau să fiu…şi am decis că nu mai vreau să fiu masura 48 ci 32-34…nu mai vreau scuze ci vreau sa lupt pentru ce îmi doresc.

Nu poți reuşi fără luptă şi renunțări. Nu există tratamente minune sau pastile magice. Nu există nici măcar diete magice care în 2 săptămâni să te slăbească 40 de kg cât ai luat în 5 ani sau ultima sarcină 😉 … Pe bune cine crede aşa ceva nu vrea să slăbească sănătos ci vrea să mănânce cartofi prăjiți şi ciocolată şi să slăbească…ceea ce nu prea merge.

Am reusit parțial pentru că port 34…dar mi-am şi promis că până fac 40 de ani…pardon 30 😉 o să redevin eu cea cu 5 pe cântar.

Mai am puțin până la 5 pe cântar dar mult până la 40…

Ştiu că pare uşor când vezi la altul cum se duc kilogramele şi cum se modifică forma dar nu te mai  minții singur că doar altora le reuşeşte şi doar alții pot dar tu nu ai cum, nu ai timp, nu poți, tu pofteşti sau e greu…dacă nu faci nici o schimbare în alimentație sau stil de viață nu ai cum să reuşeşti.

Dacă eu pot…poți şi tu!!!

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

10 comentarii

 1. Ramo spune:

  Felicitari, Raluca! Esti o inspiratie!

  1. ralucuta spune:

   Mulțumesc mult!!

 2. Ramona spune:

  Woww,am ramas fara cuvinte!

  1. ralucuta spune:

   De ce? Sper că de bine…????????????????

 3. Ramona spune:

  Foarte de bine!!!Experientele tale mereu si-au lasat amprenta in viata mea,esti cu adevarat o sursa de inspiratie si motivare,iar ceea ce ma fascineaza la tine este atentia la detalii…Esti minunata si ma bucur ca existi!????

  1. ralucuta spune:

   Îți mulțumesc mult pentru acest mesaj. Pentru mine înseamnă foarte mult să văd că toată munca mea mai ajută pe cineva…de fapt acesta e visul meu să pot ajuta cât mai multe persoane să slăbească uşor şi cu plăcere, să se motiveze şi să lupte.
   Atenția mea la detalii…poate fi şi o boală ????????????????
   O zi minunată!!!
   Pupici

 4. Carmen spune:

  Felicitari pentru rezultatele obtinute! Te urmaresc de mult timp si te apreciez pentru vointa ta.Ma motivezi si pe mine sa incep lupta cu kg ce s-au depus in sarcina.Sper sa reusesc!

  1. ralucuta spune:

   Bună Carmen,
   Mulțumesc mult pentru felicitări şi te asigur că şi tu poți la fel de bine ca şi mine să reuşeşti..pentru că noi „mamele” avem forța de a face tot ce ne propunem…aşa că trebuie doar să te hotărăşti când vrei să începi schimbarea ta.
   Eşti prea frumoasă şi ai nişte ochi superbi pentru ca nişte kilograme în plus să anuleze asta 😉
   Mă găseşti aici oricând pentru susținere sau ajutor!

 5. Miruna spune:

  De o perioada de timp tot „rasfoiesc” blog-ul!..si-ncept ba cu sfarsitul ba cu inceputul…salvez blog-ul la pagina la care citesc(chiar, poti sa usurez accesarea paginilor?Ex:un „motor”de cautare care sa ma duca la pagina60?).
  Nici nu stiu ce sa-ti spun ca m-a impresionat la tine?!…faptul ca ai curajul sa fii de 5 ori mamica,ca esti ambitioasa ,determinata si muncitoare……..
  Am ajuns la pagina asta ca fiu pregatita sa-ti scriu FELICITARI! Este fantastica aceasta postare…este un motto al acestui blog!
  Bravo,bravo,bravo!
  Cu stima,din Grecia…un fan declarat!:))

 6. ralucuta spune:

  Buna Miruna,
  Îți mulțumesc din suflet pentru mesaj, înseamnă foarte mult pentru mine când primesc mesaje de la cititori.
  Am avut acum ceva timp pe pagina blogului modalitatea de căutare doar că acum ceva timp mi-a foat spart blogul și a fost blocat o perioadă lungă. După revenire nu a mai fost posiblil să revin la aceleasi setări ale blogului 🙁
  Te aștept cu drag aici!
  Te pup din România!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *